АЛЕК БОЛДВИН ЈЕ ОРУЖЈЕ ДОБИО ОД ЊЕГА: Рекао му две погрешне речи, а онда је дошло до трагедије

Novosti online

25. 10. 2021. у 07:35

ПОЈАВЉУЈУ СЕ нове информације у случају смрти директорке фотографије Халине Хачинс, коју је на филмском сету убио холивудски глумац Алек Болдвин из пиштоља који је требало да буде реквизит у филму.

АЛЕК БОЛДВИН ЈЕ ОРУЖЈЕ ДОБИО ОД ЊЕГА: Рекао му две погрешне речи, а онда је дошло до трагедије

Фото: Танјуг/АП Пхото

Пиштољ је Болдвину дао помоћник редитеља Дејв Халс. У медијима је било објављено да, према ономе што је унесено у судске записнике, он није знао да је у пиштољу права муниција.

Болдвину је пиштољ, наводи се, предао уз речи да је "оружје хладно", што филмским жаргоном значи да у њему нема муниције.

Ипак, сада се појављују нови детаљи о Халсу, који би могли бацити ново светло на трагедију. 

Низ притужби на рачун помоћника редитеља који је Болдвину дао оружје

Како пише Си-Ен-Ен, на Халса су се чланови филмских екипа жалили на две претходне филмске продукције, 2019. године, због проблема са безбедношћу на снимању и због његовог понашања на сету. То су Си-Ен-Ену рекле две особе које су с њим блиско сарађивале.

Притужбе против помоћника редитеља Дејва Халса укључују непоштовање безбедносних протокола за коришћење оружја и пиротехнике, блокирани противпожарни излази и примере непримереног с*ксуалног понашања на радном месту.

Меги Гол, лиценцирана пиротехничарка која ради на производњи реквизита за филмске сетове, рекла је у изјави за Си-Ен-Ен да је током рада на антологијској серији Into the Dark 2019. године Халс занемарио одржавање безбедносних састанака и није најавио филмској екипи присуство ватреног оружја на снимању, што је морао да учини, према безбедносним протоколима. 

- Једини разлог зашто је екипа била свесна да је присутно оружје био је тај што је помоћник мајстора реквизита од Дејва захтевао да се то објављује - каже Гол. 

Она додаје да је мајстор реквизита, онда када је пиштољ био потребан за снимање, то редовно објављивао, као и то да ли је реч о пластичној или гуменој реплици. 

Мајстор реквизита је, наводи она, често опомињао Халса да није враћао реквизите, укључујући оружје, те да је пропуштао да даје безбедносна саопштења.

Гол такође описује ситуацију када је лиценцираном пиротехничару на сету требала хитна медицинска интервенција, а Халс је од ње тражио да настави са снимањем.

Халс Си-Ен-Ену није одговорио на питање да одговори на оптужбе на његов рачун. 

Низ оптужби

Иначе, још је један члан филмске екипе, који је затражио да остане анониман наводно у страху од освете, потврдио изјаве Меги Гол, рекавши да су састанци о безбедности које је Халс одржавао били кратки и да се Халс питао зашто се уопште одржавају, јер се увек користи исто оружје. 

И он и Гол су Си-Ен-Ену рекли за још један случај у којем је Халс, како тврде, инсистирао на наставку снимања на месту где је дошло до олује, где су електрична светла додиривала блато, жице су биле изложене киши, а чланови екипе су се плашили за своју безбедност.

Гол је изнела и оптужбе за Халсово с*ксуално недолично понашање, за које је рекла да није поднела службену притужбу, али да је већ унапред била упозорена да се чува Халса.

- Ништа превише екстремно, али чланови екипе, оба пола, осећали су се неугодно због Халсових додира по леђима, струку, раменима.

Гол је рекла да се пожалила генерално на Халса и оно што се догађа на сету, али да из Blumhouse Productions, колико зна, нису ништа предузели поводом њених притужби. 

Из Blumhouse Productions се о свему још нису огласили.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)