МЛАДУ ОРУЖАРКУ СУМЊИЧЕ ЗА УБИСТВО? Хана Гутјерес Рид под под истрагом за несрећу на снимању филма "Рђа"

В. Н.

23. 10. 2021. у 19:31

ХАНА Гутјерес Рид, девојка од 24 године, главни оружар задужен за оружје у филму "Рђа" у којем глуми Алек Болдвин, а у којем је у четвртак убијена сниматељка Халина Хачинс, главноосумњичена је за несрећу.

МЛАДУ ОРУЖАРКУ СУМЊИЧЕ ЗА УБИСТВО? Хана Гутјерес Рид под под истрагом за несрећу на снимању филма Рђа

Хана Гутјерес Рид (24) / Фото Принтскрин

Како пише "Дејли мејл", пиштољ који је испалио смртоносни хитац био је "колт" у старинском стилу. Након пуцњаве, пиштољ прилично истрошеног кућишта предат је полицији, заједно са другим реквизитима и муницијом која се користила на сету. Болдвин је такође предао полицајцима свој костим умрљан крвљу који је носио на сету.

Како пише "Мејл", трагедији на снимању "Рђе" претходила је смена радника продукције. Наиме, филмски радници организовани у синдикат напустили су снимање филма због лоших услова током продукције, неколико сати пре догађаја.

У списку притужби на услове за рад ових људи био је и безбедносни инцидент неколико дана раније, који је укључивао "два застоја у паљби" реквизита.

Амерички "Њујорк пост" цитира неименованог филмског реквизитера који тврди да је оружар који је надгледао пиштољ коришћен у смртоносној пуцњави био радник који није члан филмског синдиката и који је "доведен" да замени оне који су напустили снимање.

У интервјуу датом прошлог месеца Хана Гутјерес Рид је признала и да је убацивање ћорка у пиштољ сматрала "најстрашнијим" јер није знала како то да уради и да је потражила помоћ свог оца, легендарног холивудског оружара Тила Рида, како би превазишла страх.

“ХЛАДАН ПИШТОЉ”

ПРЕМА полицијској забелешци која је процурила "Дејли мејлу", наводи се да је Хана Гутјерес Рид поставила три пиштоља на колица изван локације снимања, а први помоћник режисера Дејв Холс је зграбио пиштољ из колица и однео Болдвину, не знајући да је био напуњен правим мецима. "Хладан пиштољ!", викнуо је Холс пре него што је дао оружје Болдвину, користећи фразу која сигнализира глумцима да је пиштољ безбедан за пуцање.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)