ОСУМЊИЧЕНЕ ТРИ ОСОБЕ: Расветљен пожар у кући кћерке покојног певача Синана Сакића, у Лозници

В. Митрић

22. 10. 2021. у 23:02

ПОЛИЦИЈА у Лозници поднела је кривичну пријаву Општинском јавном тужилаштву Лозница против суграђана Р. С. (43), А. В. (33) и С. Д. (35), који су осумњичени за изазивање опште опасности, сазнају "Новости".

ОСУМЊИЧЕНЕ ТРИ ОСОБЕ: Расветљен пожар у кући кћерке покојног певача Синана Сакића, у Лозници

Ђулкица Сакић, Фото Instagram/djulkica

Овим је расветљен, полицијски, пожар који се догодио у мају прошле године у кући Ђулкице Сакић, кћерке покојног фолк певача Синана Сакића из Лознице, у Улици Мачков камен, на једном од градских узвишења, према Вуковом Тршићу. Званично је установљено да је, том приликом, начињена штета од 2,5 милиона динара. Један од осумњичених је Ђулкицин близак сродник.

Фото Новости

Синан Сакић, Фото Н. Скендерија

 

Одмах после увиђаја, тадашњи в. д. јавног тужиоца у Лозници, Зоран Несторовић, рекао је да је у питању подметнути пожар, што је сада и потврђено. Двојица од тројице осумњичених су, тренутно, иза решетака због ранијих криминалних радњи. Сва тројица су стари знанци полиције као актери криминала, али и они којима су неки у полицији, у време бившег руководства у ПУ Лозница, знали да "прогледају кроз прсте" и те како. Од њих су, тобоже, добијали важне информације, које, истина је, никада нису искоришћене за неку озбиљну кривичну пријаву.

И за најбоље криминалистичке стручњаке, овај догађај је, што се расветљавања тиче, личио на неку врсту немогуће мисије, јер је на лицу места остало сасвим мало трагова. Врсна екипа криминалистичких инспектора, радећи даноноћно, прво је успела да дође до тога ко су актери, онда да их повеже са тим догађајем, и све то, на крају, ваљано поткрепи доказима и сведочењима.

Како "Новости" сазнају из кругова који су блиски истрази, и пред тужиоцем неће бити лак посао да би написао ваљану оптужницу, коју би потврдио суд, а којом би, евентуално, учесници били осуђени. Наши извори не желе, у интересу даље истраге, да открију шта је чија улога била од ове "тројке".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)