АНЕГДОТА КОЈА СЕ И ДАНАС ПРЕПРИЧАВА: Предраг Ејдус и Јосиф Татић срели су патријарха Павла - ова сцена остала је упамћена

Novosti online

19. 10. 2021. у 00:47

ПРЕДРАГ Ејдус напустио нас је пре нешто више од три године, а глумац је у својој каријери одиграо око 200 позоришних улога и снимио више од 50 филмова.

АНЕГДОТА КОЈА СЕ И ДАНАС ПРЕПРИЧАВА: Предраг Ејдус и Јосиф Татић срели су патријарха Павла - ова сцена остала је упамћена

Фото: М. Лабудовић

Са чувеним Јосифом Татићем Пеца је годинама играо легендарну представу "Шовинистичка фарса", са којом су пропутовали цео свет и играли је на свим меридијанима. Култна представа одвела их је у далеку Аустралију, а на повратку се десило да авион деле са патријархом Павлом.

- Враћали смо се са турнеје из Аустралије и у Атини прелазимо у ЈАТ-ов авион за Београд. Али авион не полеће јер се чекају неки ВИП гости. Стиже делегација на челу са патријархом Павлом. Прођу поред нас, оду напред, полеће авион, а Тале се диже и креће - испричао је својевремено Предраг Ејдус.

- Питам га где ће, а он одговара да иде да поздрави патријарха Павла. Знам колико смо попили на аеродрому, пили смо и у авиону чекајући ВИП госте, молим га да то не ради, а он ме откачиње: "Ћути ти, Јеврејину, ово је мој патријарх!" А, притом је он био атеиста. Оде Тале, није прошло две секунде и враћа се. Питам шта је било, а он мртав озбиљан одговара: "Изгледа да ме није препознао!" И данас кад се сетим како ми то саопштава, вриштим од смеха - сећао се Ејдус.

Подсетимо, глумац Јосиф Татић преминуо је изненада у 67. години, 8. фебруара 2013. и заузео прво место за шанком у "Кафани код бесмртних". Предраг Ејдус умро је 28. септембра 2018.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)