"ФАНТОМ ИЗ ОПЕРЕ" МИ ЈЕ ТРАСИРАО ПУТ: Душан Свилар, после пријема у стални ансамбл позоришта на Теразијама

М. Ћунковић

19. 10. 2021. у 11:39

ПОПУЛАРНИ певач Душан Свилар, победник такмичења "Звезде Гранда" 2007. године, добио је стални ангажман у Позоришту на Теразијама као први солиста.

ФАНТОМ ИЗ ОПЕРЕ МИ ЈЕ ТРАСИРАО ПУТ: Душан Свилар,  после пријема у стални ансамбл позоришта на Теразијама

САРАДЊА Душан Свилар и Александар Ђаја, Фото Instagram/dusan_svilar_official

У радни однос га је примио директор позоришта Александар Ђаја. То је круна добре сарадње коју Свилар има са овом кућом од 2019. године.

- Тада сам ушао у улогу у "Фантому из опере" - подсећа за "Новости" Душан. - Сарадња је била конструктивна са обе стране, па је, претпостављам, зато и дошло до ове вести.

Упитан да објасни шта то, у пракси, значи бити први солиста позоришта, Свилар се насмешио:

- Видећемо у будућности. Имам сада матичну кућу, и неки будући пројекти ће се, кад је у питању мој ангажман, радити у њој.

"Фантом из опере" је привукао велику пажњу, између осталог и због тога што представља Свилара у другачијем издању од оног на које смо навикли.

- Био је велики изазов спремити ту улогу, јер би сви који желе да се баве мјузиклом волели да је играју. То је једна од најзахтевнијих улога у том жанру, и испуњење снова.

Душан придаје мјузиклима велику важност.

- Тај жанр је настао одмах после оперете. Тешко би било издвојити најбољи, али, свакако, постоје мјузикли који веома дуго трају, и који су постали класици. То може да се каже за "Фантома из опере", "Причу са западне стране", "Јаднике", "Чикаго"... Постоје неки наслови који се поприлично дуго играју, па и дан-данас у многим театрима широм света.

Свилар каже да је период од почетка пандемије ковида 19 провео продуктивно.

- Радили смо на новом поп албуму. Чекамо прави тренутак да можемо да га представимо публици, али га нећемо избацити одједном, већ сингл по сингл. То се испоставило као најзахвалније. Кад се избаци албум одједном, простора буде за једну, две песме. Овако је логичније.

Фото ATA Images

Отворен је, до 1. децембра, конкурс за српског представника на "Евросонгу" 2022.

- Ако бих имао идеју за коју сматрам да треба да се представи Европи и целом свету, онда бих се пријавио, али, не по сваку цену. До почетка децембра може свашта да се деси, али, засада, свакако, немам такве планове.

Признаје Душан да тренутно нема визију каква би песма требало да нас представља наредне године у Италији.

- Овогодишњи "Евросонг" је био један од најквалитетнијих у последњих 10 година. Веома je интересантно да су прва три места заузели извођачи који су и писали те песме. Кантауторство је победило.

Бајага му написао текст

НАЈАВЉУЈЕ Свилар да је један од сарадника на његовом новом албуму Момчило Бајагић.

- Песма је готова, питање дана је кад ће да изађе - каже Душан за наш лист. - Бајага је написао стихове. Нумера је баладична, модерна, композитор је Растко Аксентијевић.

Спремио марамице за "Тому"

НИЈЕ Свилар још увек стигао да погледа актуелни домаћи филмски хит "Тома", о животу великог Томе Здравковића.

- Свакако ћу га погледати, али нисам хтео да улазим у гужву. Када се буде мало спустила тензија, онда ћу да га погледам. Чуо сам само речи хвале, сви пријатељи и колеге су ми рекли да је одлично урађен.

Марамице су већ у џепу...

- Рекли су ми да их спремим - уз осмех ће Свилар.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)