НИЈЕ КОМЕ ЈЕ РЕЧЕНО, ВЕЋ КОМЕ ЈЕ СУЂЕНО: Ово су познати хитови који су били намењени другим певачима

Новости онлајн

18. 10. 2021. у 17:14

МАЛО је познато да су данашњи велики хитови великих естрадних звезда првобитно били у рукама неких других певача, али по старој народној "није коме је намењено него коме је суђено" - завршили су код њихових колега.

НИЈЕ КОМЕ ЈЕ РЕЧЕНО, ВЕЋ КОМЕ ЈЕ СУЂЕНО: Ово су познати хитови који су били намењени другим певачима

Фото Instagram/senoritamilica

Ово је списак осам хитова које су наше звезде одбиле а прихватили су их други певачи који су управо њима постале заштитни знак.

Аца Лукас "Кафана на Балкану"

Хит који је постао обавезан део сваког наступа и концерта Аце Лукаса, првобитно је био нуђен Марку Булату.

- Када ми је "Кафана на Балкану" била понуђена, Никола Грбић ми је ту песму прво певао преко телефона. Ја сам му рекао да је песма супер, али да ми у том тренутку више није била потребна ниједна балада. Кад имаш албум од осам или десет песама, мора да има разноликост. Прошла су два дана, мени се и даље вртео рефрен који ми је Грба певао. Позовем га и кажем: "Не вреди, брате. Ровари ми мозак ова песма, дај да купим". А он каже: "Продао сам". Значи за два дана је отишла, а неки пут песме стоје по две, три године да их нико не купи - испричао је Булат за медије.

Тоше Проески "Све је ово премало за крај"

Овај хит требало је да отпева Жељко Васић.

- Мало је познато да сам песму "Све је ово премало за крај", коју је снимио Тоше, одбио... Нисам се покајао... Боље звучи у његовој изведби - написао је Васић на Твитеру 24. фебруара 2014. године.

Лексингтон "Добро да није неко веће зло"

Ова песма је групу Леxингтон винула у звезде, а дуго је чекала у фиоци Банета Опачића на Емину Јаховић.

Цеца "Фатална љубав" и "Да ли то љубав прави од нас слабиће"

Цецине велике хитове првобитно је у студију отпевала Јасна Миленковић - Јами. Фута и Марина су чврсто веровали да би у изведби Ражнатовићеве ова песма постала велики хит.

Тања Савић "Златник"

Око песме "Златник" водио се прави рат на естради. Дуго су је желеле Ана Бекута и Нада Топчагић, али је ипак на крају припала Савићевој.

Романа Панић "Дуга"

Ова песма писана је наменски за Светлану Цецу Ражнатовић. "Дуга" је инспирисана емотивним животом Ражнатовићеве, али је Цеца одлучила да је препусти Романи.

Милица Павловић "Танго"

Први хит Павловићеве "Танго" требало је да отпева Новопазарка Елма Синановић.

Елма је истакла да јој је Поповић "отео" песму и дао је Милици, која је истакла да о томе "ништа није знала". Управо због ове песме и данас севају варнице између Елме и Саше.

- Не могу да кажем да сам огорчена што ми је та песма отета, и не волим да се враћам на то, а својој колегиници желим све најбоље, али отето је прокето, како се каже. Само нека они отимају. Мени су све афере, нажалост, везане за Сашу Поповића. Ми смо договорили да снимим ЦД и да се поново покренем, и план је био да кренем са песмом "Танго", али је она дата другој певачици. Ја нисам особа која оговара и напада друге певаче и сваком желим све најбоље, али то није било фер са његове стране. Он је неко ко ту одлучује - истакла је једном приликом Елма.

Марија Шерифовић "У недељу"

Мало је познато да је ова песма требала да лансира младу певачицу Соњу Коцић на домаћу естрадну сцену, али је ипак припала Марији.

Славица Ћуктераш "Манастир"

Од ове песме у последњем тренутку одустао је Аца Лукас, коме је и била намењена.

(Телеграф.рс)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Романа Панић у шетњи на савском кеју у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)