УЈЕДИНИЛА ИСТОК И ЗАПАД: Лена Ковачевић одржала два концерта на изложби "Експо 2020" у Дубаију

В. Н.

18. 10. 2021. у 09:57

ПОП певачица, композиторка и креативна амбасадорка националне платформе "Србија ствара", Лена Ковачевић, одржала је, у петак и суботу, два ексклузивна концерта на Светској изложби "Експо 2020 Дубаи" у башти Павиљона Републике Србије, под називом East and West Connect. Ковачевићева је на бини била заједно са пијанистом Срђаном Танасковићем.

УЈЕДИНИЛА ИСТОК И ЗАПАД: Лена Ковачевић одржала два концерта на изложби Експо 2020 у Дубаију

Фото промо

Централна тема наступа била је повезивање специфичних карактеристика музике истока, Балкана, традиције и духовности Србије и простора са којих Лена долази и где је расла, као и елемената модерне музике и утицаја које носи са својих студија у Амстердаму, где је и дипломирала на Музичком конзерваторијуму.

- Велика ми је част што представљам нашу земљу на манифестацији каква је Светска изложба у Дубаију, и захвална сам тиму националне платформе "Србија ствара" на позиву - истакла је Лена после концерата.

- Фасцинантан је осећај да наступате пред људима који долазе са свих страна света, и подједнако уживају у нашој музици. Посебно ме је обрадовало што је дошао велики број посетилаца из Србије.

Павиљон Србије је, додала је Лена, изузетно оригиналан, и својим изгледом привлачи велику пажњу на изложби.

- Позивам све који су у могућности да га посете, и осете како је кад се цео свет скупи на једном месту - додала је Ковачевићева.

Светска изложба у Дубаију отворена је 1. октобра, и трајаће све до 31. марта 2022. Слоган наше земље је "Србија ствара идеје - инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност".

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)