ПОТРЕСНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Тоше Проески ни после 14 година није прежаљен (ФОТО)

Новости онлајн

16. 10. 2021. у 13:53

НА данашњи дан, пре четрнаест година напустио нас је легендарни Тоше Проески.

ПОТРЕСНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Тоше Проески ни после 14 година није прежаљен (ФОТО)

Фото: Архива ВН

Страдао је у саобраћајној несрећи у Хрватској.

Скроман младић из Крушева у Македонији је своју певачку каријеру започео још као дечак када је 1992. наступио на дечјем фестивалу Златно славејче са песмом „Јас и мојот дедо“ испеваном на цинцарском језику. Професионалну музичку каријеру започео је на фестивалу “Мелфест” 1997. на ком је победиом изводећи песму Yesterday од Битлса.

Када је снимио албум "Ако ме погледаш у очи" његова доживео је вртоглав успех. Након тога је Тоше низао успехе у целој бившој Југославији. Био је и представник Македоније на Евровизији у Истанбулу 2004. године.

Погинуо је у саобраћајној несрећи у раним јутарњим часовима 16. октобра 2007. на ауто-путу Е70 Загреб—Липовац, близу места Нова Градишка, око 150 километара југоисточно од Загреба. Према непотврђеним информацијама, узрок несреће је била неприлагођена брзина возила. У возилу су се налазили Георгиј Георгијевски, Тоше Проески и његова менаџерка Љиљана Петровић. Верује се да је Тоше Проески од силине ударца у камион преминуо на лицу места. Возач Георгијевски је прошао са тежим телесним повредама, док је Љиљана Петровић имала лакше телесне повреде.

Сахрањен је у Крушеву уз највеће државне почасти.

И данас, тринаест година касније, не прође ни један дан, а да се на радио станицама не емитује нека његова песма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)