СЛАВНА СРПСКА ГЛУМИЦА УМРЛА КАО БЕСКУЋНИЦА: О супругу Звонку Богдану изрекла најгоре пред сам крај! (ВИДЕО)

Novosti online

15. 10. 2021. у 00:29

СУДБИНА чувене српске глумице Гизеле Вуковић можда је једна од најтескобнијих и најболнијих.

СЛАВНА СРПСКА ГЛУМИЦА УМРЛА КАО БЕСКУЋНИЦА: О супругу Звонку Богдану изрекла најгоре пред сам крај! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Живела је као звезда, а умрла у сиромаштву као бескућница, са болесном ћерком и унуком који је имао тежак облик аутизма. Гизела, призната српска глумица и бивша супруга певача Звонка Богдана, преминула је 2015. године у мрачној соби самачког хотела у коме је провела последњих 13 година живота.

Добитница "Златне арене" у Пули била је звезда домаће кинематографије, а онда јој је срећа окренула леђа. Због финансијских проблема нашла се на рубу егзистениције, због чега је њен дом постала собица овог хотела, коју је само првих неколико месеци имала новца да плаћа.

- Када сам из Суботице кренула у Београд, отац Тома и мама Викторија продали су мој део земље и дали ми да купим себи стан у престоници. И јесам, у Немањиној број три. Станарско право пренела сам на ћерку, а онда су стигле злосрећне деведесете. Ћеркина агенција је почела да гомила дугове... Неки људи, ваљда зеленаши, избацили су нас на улицу. Често смо, потом, мењали подстанарске собичке, гомилали дугове. У тим непрекидним сељакањима изгубила сам све фотографије. Немам, децо, ниједну стару слику, ниједну. Не знам ни где ми је остала "Арена" - испричала је Гизела својевремено.

- Не знам кога нисам питала за помоћ. Међутим, сви су ме заборавили - рекла је она. Иако је предосећала да неће још дуго поживети и веома се тешко кретала, глумица је до последњег дана бринула о болесној ћерки Милици и аутистичном унуку Бранку.

- Ћерка Милица (66) данима је болесна, не устаје из кревета, док је унук Бранко аутистичан, па врло ретко излази из собе. Ја даље од ходника хотела нисам крочила ниједном у претходних 11 година. Једва се крећем помоћу ове столице - испричала је тада кроз сузе Гизела.

Удавала се два пута - први пут за оца своје ћерке Милице који није био јавна личност, а други пут за чувеног певача Звонка Богдана.

- О браку с њим не желим да говорим. Разишли смо се давно и шта ту више има да се прича. Маните ме њега. Не желим да га се сећам. Одавно нисам у контакту с њим. Не интересује ме уопште. Мени он никада није значио. Он је тај који се закачио за мене. Балавац је био. Од њега ми ништа не треба. За љубав свог живота, глумца Јосипа Бајића, нажалост, нисам могла да се удам. Било је разних препрека. Али знам да ме је много волео, а и ја, богами, њега - говорила је оштро глумица.

Фото: Р. Шегрт

Иако су јој социјални радници предлагали да се пресели у старачки дом, она није желела да напусти болесну ћерку и унука.

- Како да се раздвојим од њих двоје. Моја пензија је и њихов приход. Не могу да се раздвајам од њих, не могу. Они су ми све што имам. Нећу се раздвајати од њих па макар последње дане седела на улици. Само да ми је да видим неки скроман, свој кров над главом, па нек сутра умрем - рекла је Гизела пред смрт.

Гизела Вуковић преминула је 29. марта 2015, у 89. години, заборављена од свих.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)