СВИРАМО НОЋАС КАО ДА ЈЕ ТУ: "Вече Томе Здравковића" у "Комбанк дворани" уз живу музику и пиће

В. Н.

10. 10. 2021. у 09:22

ПОД слоганом "Свирамо ноћас као да је ту", данас ће у "Комбанк дворани" у Београду, од 17 до 20 часова, бити одржано "Вече Томе Здравковића", посвећено музичкој легенди која је преминула пре три деценије, а чији биографски филм обара рекорде гледаности.

СВИРАМО НОЋАС КАО ДА ЈЕ ТУ: Вече Томе Здравковића у Комбанк дворани уз живу музику и пиће

Тома и Кемал Монтено 1987. у ресторану "Два јелена" у Скадарлији / Фото В. Данилов

Како би прославили лик и дело култног музичара који је каријеру градио управо на овом месту, некадашњој дворани Дома синдиката, где је 1987. наступао чак 20 дана заредом, посетиоци ће, уживајући уз Томине песме и свирку уживо у холу "Комбанк дворане", моћи да дегустирају и бесплатно пиће.

Подсетимо, свој први велики солистички концерт, Тома Здравковић одржао је у Дому синдиката, 1982. године, а затим је 1987. имао серију концерата и турнеју под називом "Опроштајни концерти Томе Здравковића", када је чак 20 пута заредом, напунио ту дворану. На том истом месту, 34 године касније, симболично се недељама уназад приказује биографски филм "Тома" Драгана Бјелогрлића, о легенди домаће народне музике. "Тома" је филм о човеку кога не памтимо само по његовим песмама и начину на који их је певао, већ и као једног великог боема - по понашању и у души.

Филм прати две линије радње: 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лечење песника туге и како се то познанство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот: од детињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру, али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, и дотицање дна живота.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)