ОДАЛИ ПОЧАСТ ЧАРЛИЈУ: "Ролинг Стонси" одржали концерт на стадиону у Сент Луису пред 60.000 људи

В.Н.

27. 09. 2021. у 22:54

КАМЕЊЕ се поново котрља. Рок диносауруси "Ролинг стонси" одржали су прексиноћ на стадиону у Сент Луису, пред 60.000 људи, први од 13 концерата на америчкој турнеји "Без филтера", двапут одлаганој због короне.

ОДАЛИ ПОЧАСТ ЧАРЛИЈУ: Ролинг Стонси одржали концерт на стадиону у Сент Луису пред 60.000 људи

Фото АП

Ово је прва турнеја од 1963. без бубњара Чарлија Вотса, који је преминуо крајем августа у 80. години. Наступ је почео са празном бином уз соло звук бубња, док су се Чарлијеве фотографије и снимци смењивали на видео-бимовима. Док је публика скандирала "Чарли, Чарли", на позорницу су изашли Мик Џегер (78), Кит Ричардс (77) и Рони Вуд (74) и засвирали прву песму Street Fighting Man. Након другог хита It's Only Rock'n'Roll (But I Like It), Мик је, држећи се за руке са Китом, рекао:

Фото АП

- Било је прилично потресно видети све те Чарлијеве слике на екрану. Ово је наша прва турнеја икада коју свирамо без њега. Толико нам недостаје, и на бини и ван ње.

Захваливши се обожаваоцима на подршци, "Стонси" су песму Tumbling Dice посветили Вотсу, кога је за бубњем заменио Стив Џордан. Иако се спекулисало да ће група свој чувени лого, црвени исплажени језик, офарбати у црно како би се обележила Вотсова смрт, тога није било. "Стонси" ће америчку турнеју завршити у новембру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)