"ОСВЕТА" СА ТЕЖИНОМ: Седамдесетих година Марина је написала доста песама за "Ју групу"

М. Ћунковић

25. 09. 2021. у 09:54

У РАНОЈ фази свог стваралаштва, седамдесетих година прошлог века, значајан део опуса тада младе, талентоване ауторке Марине Туцаковић чине текстови које је написала за у то време такође надирућу "ЈУ групу", касније дуговечне великане овдашњег рокенрола.

ОСВЕТА СА ТЕЖИНОМ: Седамдесетих година Марина је написала доста песама за Ју групу

СЕЋАЊЕ Жика Јелић, Фото З. Јовановић

Један од оснивача легендарног бенда, бас гитариста Жика Јелић, с пијететом прича о преминулом текстописцу.

- Не знам преко кога и како смо дошли у контакт са њом - каже Жика за "Новости".

- Написала нам је доста одличних текстова. За трећи албум је написала скоро све, као и за сингл плоче. Један од њених првих текстова за нас је "Татица" из 1971. "Мој тата има пуно пара и кола као сан...". Текст је актуелан за сва времена. Један од текстова за који нисам знао коју тежину има, и у потпуности шта то значи када се чита и како се доживљава", је онај за песму "Освета", такође са сингл плоче. Покојни глумац Љуба Тадић, у једној ТВ емисији где смо ми свирали, пре него што ћемо да изведемо "Освету", прочитао је њен текст. Знао је како то треба да се прочита, оним његовим гласом. Схватио сам, у правом смислу, значење песме, и прихватио да је много добар текст.

Сретала се "ЈУ група" тада често са Марином, а касније, како вели Жика, све мање и мање.

- Нисмо више ни сарађивали. Она је била затрпана понудама са свих страна. Написала је много квалитетних текстова, касније и за извођаче другог стила. Остаје ми у лепом сећању.

Добар човек, добра пријатељица коју живот није мазио. Завршило се како се завршило.

Највећи хит "ЈУ групе" из Марининог опуса је песма "Опасно", и дан данас неизоставна у сет-листи.

- Она је остала у репертоару, али је малопре поменута "Освета" била баш хит у то време кад је објављена (1976, прим. М. Ћ.).

Жика сетно констатује:

- Остаје сећање на Марину. Баш смо скоро причали Драги и ја како то у животу бива. Сарађујеш и дружиш се са неким, па све мање и мање, и онда једног дана чујеш да те особе више нема.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)