ОД "ШУМАТОВЦА" ДО "ПИНКОВИХ ЗВЕЗДА": Бора Ђорђевић о познанству и сарадњи са Марином

М. Ћ.

24. 09. 2021. у 13:21

ПОКОЈНА Марина Туцаковић не само што је изузетно ценила свог колегу по перу, вођу "Рибље чорбе" Бору Ђорђевића, већ је и, на занимљив начин, уткана у богат историјат славног рок бенда.

ОД ШУМАТОВЦА ДО ПИНКОВИХ ЗВЕЗДА: Бора Ђорђевић о познанству и сарадњи са Марином

Фото АТА Images

Она је, уз Горана Бреговића (песма "Диско мишић"), једина особа ван групе која је, заједнички потписујући са Бором текст за песму "Валентино из ресторана", имала удео у том погледу, у њиховој комплетној дискографији.

Познанство Марине и Боре датира из касних седамдесетих. Сусрели су се, где би другде него у чувеној кафани "Шуматовац", тада стецишту свега битног на овдашњој музичкој сцени. Уосталом, тамо је "Чорба" и зачета, 15. августа 1978.

- У "Шуматовцу" је висило цело музикантско друштво - продукција плоча, песници, сликари, Радио Београд - прича, за "Новости", Бора.

- Наравно, била је ту и "Рибља чорба", и Марина са својим друштвом. Њена идеја је била да се напише песма о оцвалим, фирмираним швалерима, и дала је наслов "Валентино из ресторана", па смо тему разрадили заједно. Песма је снимљена, технички очајно, и објављена на Б страни другог сингла "Рибље чорбе". На А страни је била песма "Рокенрол за кућни савет".

Њих двоје су се дружили и касније, поготово кад су заједно били у жирију "Пинкових звезда".

- Неке од Марининих песама јесу права поезија. Лично ми се највише допада "Ти само буди довољно далеко". Ту су и све песме које је радила за Џеја Рамадановског, а њен најлепши стих је "Моје сузе падају на горе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)