ЗБОГ ”СЕВЕРИНИНОГ СЛУЧАЈА” НЕВЕРОВАТАН ПРЕСЕДАН: Суд у Хрватској забранио писање локалном порталу

Јурица Керблер - Стални Дописник из Загреба

23. 09. 2021. у 19:51

- ЗАБРАЊУЈЕМО писање порталу Х-алтер о Поликлиници за заштиту деце у Загребу - гласи пресуда Општинског грађанског суда која је изазвала буру реакција у Хрватској.

ЗБОГ ”СЕВЕРИНИНОГ СЛУЧАЈА” НЕВЕРОВАТАН ПРЕСЕДАН: Суд у Хрватској забранио писање локалном порталу

Фото: Инстаграм/severina

Не памти се од Туђманових времена да је медијима забрањено о нечему да пишу, а повод за овакву судску пресуду највероватније је ”Северинин случај”.

Наиме, портал Х-алтер објаво је дугачки интервју са певачицом у којој је изнела низ оптужби око додељивања скрбништва њеног сина бившем партнеру Милану Поповићу. Северина је оптужила многе појединце и установе да су манипулисали код доношења одлуке о старатељству, а на листи се нашла и Поликлиника за заштиту деце и њена директорка Гордана Буљан Фландер.

У међувремену је Поликлиника демантовала да је имала икакве везе са овим случајем, а стигла је судска одлука да је забрањено објављивање прогграмског садржаја на том порталу у којима се износе информације које се односе на достојанство, професионални рад и достигнућа директорке Буљан Фландер и Поликлинике.

Загребачки градоначелник Томислав Томашевић тврди да се тако нешто никада није догодило и одмах сменио Управно веће Поликлинике, а реаговала је и министарка културе Нина обуљен Коржинек коментаром да је невероватно да се некоме забрањује писање.

Ауторка интервјуа са Северином, новинарка Јелена Јиндра, тврди да се судским мерама одузимају деца и ненасилним родитељима, што је установила након што је контактирала многе родитеље.

- Захваљујем Северини јер оваква реакција медија данас не би постојала да није било тог интервјуа који је након два дана имао више од 100.000 прегледа и мислим да је Северина Вучковић направила веома много за друге родитеље жртве овог система за заштиту деце, тврди новинарка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)