СВЕЋА - СИМБОЛ НЕСЕБИЧНЕ ЖРТВЕ: Јелена Ђоковић обишла српске светиње на Косову и Метохији

В.Н.

22. 09. 2021. у 22:49

СУПРУГА светског тенисера број 1 Новака Ђоковића, Јелена, објавила је на "Инстаграму" фотографије са ходочасничког путовања по Косову и Метохији, где је заједно са Аном Дивац, лепшом половином Владе Дивца, Југославом Карићем и мистериозним гуруом Моханђијем, обишла српске светиње.

СВЕЋА - СИМБОЛ НЕСЕБИЧНЕ ЖРТВЕ: Јелена Ђоковић обишла српске светиње на Косову и Метохији

Фото Instagram/jelenadjokovicndf

Моханђија је, иначе, у Србију пре више од деценију довела љубав (његова друга супруга Деви Мохан је са ових простора), има велики круг следбеника у нашој земљи и сматрају га духовним учитељем и чудотворцем који им је помогао да досегну нови ниво свести, слободе и безусловне љубави.

- Волим и захвална сам што је и Моханђи кренуо са нама и одао поштовање нашим светим местима, традицији и култури, па ће тако сви који га прате научити о српској историји и коренима - написала је Јелена уз фотографије, на којима се види да је играла и тенис са малишанима који тамо живе.

- Сваки дар који смо оставили и загрљај и осмех су били од срца. Носим једну врло моћну поруку, коју сам снажно осетила баш захваљујући дубоким разговорима са Моханђијем и људима који су били с нама на нашем ходочашћу. Сви смо упалили свеће за живе и упокојене, за здравље и мир у сваком манастиру који смо посетили.

Фото Instagram/jelenadjokovicndf

Јелена је навела да је свећа симбол несебичне жртве, она сагорева да би другима дала светлост и сјај. Она је симбол живота и просветљења, отклањања страхова и мрачних мисли из нашег ума и срца, и предавању светлости Бога.

- Како смо онда усвојили традицију слављења рођења живота тако што гасимо свећу на торти док замишљамо жељу - запитала се Ђоковићева.

- Пожелела сам да макар у свом дому променим ту традицију. Све захваљујући овом путовању и посетама усамљеним великим свећама које сијају на тлу Косова и Метохије, да осветле све нас и буду нам смерница и путоказ да само оно што је нематеријално опстаје и одолева свему. Зато сам бескрајно захвална свим људима који су остали да живе на КиМ, и у нашим манастирима, да одржавају сјај свећа наше историје, културе и духовности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)