ОНО ШТО НИСТЕ ЗНАЛИ О МАРИНИ ТУЦАКОВИЋ: Дама и "слободна уметница" чије стихове цитирају генерације

С. К.

21. 09. 2021. у 22:11

ЖЕНА која је написала безброј хитова за наше највеће звезде, дама чије стихове свакодневно цитирају генерације, и особа која се у животу борила као лавица, недавно је преминула у 67. години живота. Ова како је она волела да каже “слободна уметница“ имала је врло интересантан живот, али и много тога је чувала за себе.

ОНО ШТО НИСТЕ ЗНАЛИ О МАРИНИ ТУЦАКОВИЋ: Дама и слободна уметница чије стихове цитирају генерације

FOTO: Arhiva novosti

Одувек је волела да негује старе вредности, те је при писању најлеших текстова избегавала компјутере и писала искључиво хемијском, и то у различитим бојама. Једна строфа у једној, рефрен у другој боји. Није крила да често заборави шта је напиасла и да када чује неку песму, не може да се сети да су то баш њене речи.

Једном приликом на питање како обогаћује свој речник, а како га осавремењује рекла је:

- Разговарам са људима, читам, и гледам телевизију… А осавремењивање… Толико идем напред да ја осавремењујем њих, истакла је Марина давне 2001. године.

У народу су је често називали песникиња, а она је говорила да када попуњава формуларе поред занимња увек напише слободни уметник. Разлику између поезије и текстова песама, објаснила је врло једноставно: - Текстови се исплате, а поезија код нас, не. Када су је питали како се одлучила за своју професију и када је схватила да ће текстописац бити њено занимње, одговорила је: Још увек не схватам.

Позната ауторка најлепших и најзапаженијих текстова, волела је да иде у шошинг, слуша “Дотако сам дно живота“ од Томе Здравковића, а фаворити међу домаћим писцима су јој били Матија Бећковић и Црњански. Књига којој се увек враћала била је “Чаробни брег“ Томаса Мана. Била је вечити перфекциониста и највише волела личности којима „све може да стави у уста“ и певаче кијим аљуди могу да верују.

Подсетимо, Марина је преминула у КБЦ- у Драгиша Миповић, након тешке болести са којом се борила годинама уназад. Породица и пријатељи, цела естрада, али и сви који су волели њене тексоте остали су у жалости.

БОНУС ВИДЕО:

Зашто убици Шабана Шаулића још није суђено?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)