ЈЕДНА СЛИКА У НОВЧАНИКУ И ЈЕДНА ЖЕЉА У ЖИВОТУ: За овим је чезнула Марина Туцаковић

Новости онлајн

20. 09. 2021. у 17:59

НАЈПОЗНАТИЈИ српски текстописац Марина Туцаковић преминула је јуче, у 67. години, након дуге борбе са тешком болешћу.

ЈЕДНА СЛИКА У НОВЧАНИКУ И ЈЕДНА ЖЕЉА У ЖИВОТУ: За овим је чезнула Марина Туцаковић

Фото: Принтскрин

Марина је својевремено открила поједине детаље из свог приватног живота о којима готово никада није јавно говорила.

Будући да је написала један од Џејевих највећих хитова "Недеља", водитељка је упитала тада Марину којих недеља се сећа, а које јој можда недостају, на шта је Туцаковићева одговорила:

- Знаш како Весна, ја нисам особа која жали за проливеним млеком. Када сам била млада никако нисам волела недељу, зато што никада нисам волела обавезе, а недеља, знало се да мора да се руча са мамом, татом, баком док је била жива. То је мене страшно смарало. Међутим када сам се удала и када сам добила породицу, волела сам недеље када смо Фута и ја са клинцима одалзили код његове покојне мајке на Коњарник на ручак. То је имало неке посебне дражи и наравно да ми те недеље недостају - изјавила је Марина, а водитељка је констатовала да јој је требало десет година да наговори Марину да дође у њену емисију.

- Знате како, не могу да кажем шта ме је инспирисало да напишем "Недељу". Добила сам музику, а рецимо строфе сам урадила одмах. Али рефрен је негде забаговао и никако да се роди. Сва срећа нисмо журили и тада је све било опуштеније. Сигурно је била недеља када сам то писала и некако ми нешто кликнуло и само се писало од себе. Имала сам Џеја у глави, дете које се смуцало по свету, цела та његова прича, без неког породичног живота - објаснила је Туцаковићева и одговорила на констатацију да је успешна жена:

- Чињеница је да сам успешна, а и да сам јака. Сигурно. Свашта сам прегурала, али не видим што бих била јача од неке домаћице која трпи и бори се за своју породицу. Или за себе. Мрзим да спремам кућу и перем судове, волим једино да кувам. Веома сам често код куће, не волим да излазим, волим породичну атмосферу. Волим да седим уз касетофон, да размишљам, читам. Пићенце, цигара и мени је довољно.

На питање како изгледа када пише песме, потрудила се сликовито да опише:

- Добијем музику на ЦД, пре су биле касете и мислим да сам тада некако најбоље радила. Имала сам страх од ЦД, да ли ћу то знати, пошто везе немам са техником. Легнем у ту своју малу радну собу, поред мене ЦД, папир оловка, капућино, ракија, цигара и пишем. Тотални хаос, ја само у њему најбоље функционишем. Никада се нећу довести у ред. Пуштам музику и филмове. Некада то изађе из мојих личних прича и маштања, а некада тако нешто и замишљам. Или када пишем за Џеја, ја размишљам о његовом животу, мало неке психологије, отприлике тако то иде - испричала је Марина.

Она је том приликом открила и једну анегдоту, о томе како је Здравко Чолић коментарисао песму „Змај“ коју је Марина написала за Алена Исламовића и Индиру Радић.

- Једном ми је Чола рекао: „Маки, па ти си опасна по неке људе, пази шта пишеш. Када си написала оног „Змаја“ за Индиру, то су се људи секли, поистовећивали су своје судбине са том песмом. Да ли ти знаш да неко може да се убије због тих текстова?“. Само сам му говорила: "Јао немој молим те". Ја сам веселог срца и страшно ми тешко падне када тако нешто чујем. Није то баш толико озбиљно - описала је Туцаковићева.

На питање Весне Дедић да ли је неким песмама наслутила своју судбину, Марина је рекла:

- Песмом "Иди док си млад" наслутила сам брачни колапс између мене и Футе. Писала сам пре него што ми се десило. И то када ми кажу имала си инспирацију, кажем "не, нисам имала инспирацију, ја сам то написала унапред". Рекли су ми како сам предвидела распад Југославије Џејовом песмом „Ни на исток ни на запад“, после су то певали на фронту војници. Можда имам неку интуицију, сви уметници су интуитивни, могу да предвиде неке несреће - изјавила је Марина и открила да јој је омиљена песма "Стани стани Ибар водо" те да ту песму често наручује у кафани.

Постојале су ствари које су јој фалиле, те је описала шта је прижељкивала да јој се оствари.

- Чезнем да све буде у реду, јер су код мене целог живота били неки проблеми. Са децом, са мужем, са родитељима, те болница, Милош је са шест месеци имао тешку операцију завезаних црева, заправо две операције. Тако да сам ја стално била у страху за ту децу, часна реч. Само бих волела да све буде у реду и да имам мало мира. Не мора баш тотално мирно, само да се исчупам из тог хаоса - испричала је Туцаковићева, а када ју је водитељка упитала чију фотографију носи у новчанику, поменула је сина Милоша, који је преминуо пре 13 година.

- Само Милошеву - кратко је изјавила у једној емисији.

(АЛО)

БОНУС ВИДЕО:

ПИЈАНИ ВОЗАЧ ПРОШАО НА ЦРВЕНО И УСМРТИО ДЕВОЈКУ: Породица настрадале најављује протест

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ТАЈАНСТВЕНА ЕСКАДРИЛА X-500 У РАТУ ИСЦРПЉИВАЊА: Како је совјетски МИГ-25 владао небом изнад Израела