БИОГРАФИЈА МАРИНЕ ТУЦАКОВИЋ: Од 19. године је почела да пише песме, направила неколико хиљада хитова, а смрт сина никада није преболела

Novosti online

19. 09. 2021. у 21:15

МУЗИЧКИ текстописац МаринаТуцаковић преминула је након тешке болести у 67. години.

БИОГРАФИЈА МАРИНЕ ТУЦАКОВИЋ: Од 19. године је почела да пише песме, направила неколико хиљада хитова, а смрт сина никада није преболела

Фото: Принтскрин

Она је написала бројне хитове највећим звездама са музичке сцене бивше Југославије.

Била је чланица жирија у музичким емисијама „Операција тријумф“ и „Пинкове звезде“.

Приватни живот

Марина је рођена 4.11.1953. године у Београду. Њен живот су обележили бројни срећни, али и болни тренуци, а све њих је проживљавала уз подршку и љубав супруга Александра Футе Радуловића.

Марина и Александар имају сина Милана, а њихов други син Милош је изненада преминуо 2008. године. Његово беживотно тело је у породичном дому Радуловићевих пронашла његова тадашња девојка Саша. Марина се од тога никада није потпуно опоравила.

Почетком 2018. године јој је дијагностикован малигни тумор дојке, након чега је убрзо и оперисана, а колеге су јој упутиле бројне поруке подршке.

Посао

Марина се писањем бавила од своје деветнаесте године. Први успех је постигла с песмом „Додирни ми колена“, коју је написала за поп групу Зана. Песма је објављена 1982. године и одмах је постала хит.

2003. године је заједно с Владом Граићем била уметнички и музички директор фестивала „Беовизија“. За то такмичење су 2010. године написали стихове за три песме, „Ти квариигро“, „Ово је Балкан“ и „Председниче хало?“, које су отпевали Емина Јаховић, Милан Станковић и Оливер Катић.

2008. године је била део жирија у риалит шоу „Операција тријумф“, у којем су наступали такмичари из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније. Након смрти сина Милоша се повукла из медија.

2012. године је написала текст за све песме на албуму „Срећно“ певачице Теодоре Баковић с којом је њен син Милан био у вези.

2013. године је написала песму „Мишо мој“, коју је извела Ана Николић, а песму је посветила преминулом сину Милошу. Годину дана касније постаје чланица жирија у музичком шоу Пинк телевизије – „Пинкове звезде“.

Највећа достигнућа

Марина је током своје дугогодишње каријере написала неколико хиљада песама за познате певаче и тако им помогла да изграде сјајне каријере. Неки од најпознатијих певача којима је писала песме су Здравко Чолић, Тоше Проески, Индира Радић, Светлана Ражнатовић, Северина, Нина Бадрић, Неда Украден, Аца Лукас, Ана Николић и бројни други.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)