СТИЖУ АЛБУМ "НЕГАТИВА" И СИНГЛОВИ "ТАПОВАЦА": Ивана Петерс о мјузиклу "Парче бродвејске ноћи" и плановима својих група

М. Ћунковић

18. 09. 2021. у 11:17

ДЕЦЕНИЈАМА већ Ивана Петерс успешно доказује да се сјајно сналази у разним музичким жанровима.

СТИЖУ АЛБУМ НЕГАТИВА И СИНГЛОВИ ТАПОВАЦА: Ивана Петерс о мјузиклу Парче бродвејске ноћи и плановима својих група

Фото В. Данилов

Најпознатија је, наравно, као певачица поп сензације деведесетих, групе ТАП 011, и, касније, рокерски оријентисаног "Негатива". Сада је паралелно активна у обе приче, али, налази време и за друге пројекте. Између осталог, и за мјузикле. Било је предвиђено да премијера представе "Парче бродвејске ноћи" буде одржана синоћ у београдској "Комбанк дворани", међутим, како је саопштено, дошло је до одлагања због болести глумаца, а нови датум биће ускоро познат.

У представи коју красе бројни светски хитови из мјузикала, али и, генерално, из сфере попа и рока, играју и Јелена Гавриловић, Катарина Богићевић, Марко Марковић, Драгољуб Бајић, а режија је поверена Радету Вукотићу.

- Кад се помену мјузикли, прво ми падну на памет "Мулен руж" и "Чикаго" - прича Ивана за "Новости". - То су филмови које сам у младости волела и гледала. Нисам "олд скул" већ "њу скул". Занима ме како ћемо ми то да изнесемо пред људима, јер први пут радим тако нешто. Немам искуства са тим, али се баш зато и радујем. Јако волим да кажем "Е, ово сам први пут урадила у животу, а имам толико и толико година". Док таквих ствари има, живот је супер.

Петерсова је мишљења да овдашња јавност добро прихвата мјузикле.

- Погледајмо, рецимо, "Мама мија", који се код нас даје не знам већ колико. Мислим да су људи жељни, поред добре глуме, да буде као да су изашли у град. Да се проведу уз добру музику. Да та посета позоришту не буде седење и тапшање, него да се и цупка у ритму.

Одлично је прихваћен ТАП 011 на отварању овогодишњег "Бир феста". Не, додуше, еуфорично као пре две године, кад су наступили први пут, али, то је и логично.

- Било је много људи на улазу, радили су тестове. Уз то, смањили су број посетилаца, али, било је супер. Кад се ми скупимо, не може другачије да буде. Имам велико задовољство да најавим нови албум "Негатива", који ће се десити у наредних годину дана. То нам је рок. Неке свирке смо заказивали, неке су отказане. Све зависи од короне. Отворили су нам се крај лета и јесен, почетак лета био је прилично миран. Бавила сам се неким другим стварима, и пријало ми је.

За разлику од "Негатива", новог албума "таповаца" још нема на видику.

- Решили смо да радимо сингл по сингл. На крају, ако се скупи толико песама и ако буде поенте радити албум, урадићемо га.

Повремено Ивана наступа и са својом великом пријатељицом Аном Станић.

- То ми је најопуштеније, јер седим на барској столици (смех). Шалим се. Такав наступ ми је опуштајући, јер "Негатив" је цепање енергије, ТАП 011 такође, и онда са Аном кад седнем да одсвирам и неке своје песме, и неке обраде, то ми је као да сам у соби. Тако се и зове наступ - "Из наше дневне собе".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)