ЖЕЉКО МИТРОВИЋ РАЗВИО АПЛИКАЦИЈУ КОЈА ЈЕ ФАЛИЛА СРБИЈИ! Људски животи сада могу бити спашени брже и ефикасније

Novosti online

11. 09. 2021. у 09:57

МЕДИЈСКИ могул, врхунски музичар и власник "Пинк Медиа гроуп" – Жељко Митровић, озбиљно је ангажован у Пинковом развојно-истраживачком центру. ПР-ДЦ, годину дана након свог првог рођендана на челу са Митровићем развио је апликацију и посебан прибор за дрон РW 01, који у кратком временском року може допремити јединице крви или медицински материјал.

ЖЕЉКО МИТРОВИЋ РАЗВИО АПЛИКАЦИЈУ КОЈА ЈЕ ФАЛИЛА СРБИЈИ! Људски животи сада могу бити спашени брже и ефикасније

Фото: Принтскрин Инстаграм

Пробу мисије за доставу крви водио је најпознатији новинар црне хронике Младен Мијатовић.

- У склопу пројекта "Артемида", Пинков истраживачко развојни центар, развио је апликацију и посебан прибор за наш дрон РW 01, који за само неколико минута, на место саобраћајне или неке друге несреће, може допремити јединице крви или неки други медицински материјал, У ПОСЕБНИМ СТЕРИЛНИМ И ТЕМПЕРАТУРНИМ УСЛОВИМА, неопходним за спасавање људских живота – рекао је на свом Инстаграм профилу Жељко Митровић.

Мијатовић је објаснио да је ово била проба пројекта која је настала у сарадњи ПР-ДЦа и Министарства здравља Републике Србије, којим се омогућава да у веома тешким и компликованим ситуацијама приликом саобраћајних и других незгода се транспортује крв брзо и ефикасно до места несреће, како би се спасили животи повређених који без брзе и хитне трансфузије крви не би преживели пут до најбилиже здравствене установе. Све процедуре у симулацији изведене су по свим прописима и стандардима здравственог система Републике Србије.

Захваљујући оваквим пројектима, људски животи сада могу бити спашени брже и ефикасније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића