БАЈКА "РОК ЕЛ КЛАСИКО": Стефан Миленковић и Неле Карајлић удружили снаге

В.Н.

10. 09. 2021. у 11:44

ВИОЛИНИСТА Стефан Миленковић и рокер и писац Неле Карајлић ће 21. јуна 2022. године, на Светски дан музике, представити на београдском стадиону "Ташмајдан" заједнички ауторски пројекат "Рок ел класико", уметничку бајку која уједињава различите музичке правце и уклања зидове између класичне и рок музике.

БАЈКА РОК ЕЛ КЛАСИКО: Стефан Миленковић и Неле Карајлић удружили снаге

Фото ATA Images / Архива

Њихова сарадња је својеврсни експеримент, па ће концерт "Рок ел класико" донети нова решења, дијалог неспојивог. Аутори желе да пруже допринос култури заједнице из које потичу, а овакав пројекат је од ванредног значаја за уметност ових простора.

Основни мотив за организовање заједничких концерата Стефана Миленковића и Нелета Карајлића је креирање дела које ће наставити свој пут широм света, поносно промовишући културу ових простора. То неће бити само музички концерт, већ и визуелно-сценски спектакл. "Рок ел класико" је пројекат коме суштина није само исходиште, већ цео пут.

Прва станица биће 14. септембра у Народном музеју у Београду, када ће бити представљен спот "Гиле и Чајковски".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави