СРПСКИМ ГЛУМЦИМА ТУЧА НИЈЕ СТРАНА: Стругар ударао таксисту, Узуновић насрнуо на балерину

Е. Р.

27. 08. 2021. у 12:48

НАПАД Драгана Бјелогрлића на режисера Предрага Антонијевића у Нишу, који је ових дана подигао велику прашину, још једна је потврда да физички насртаји нису страни многима у свету српског глумишта.

СРПСКИМ ГЛУМЦИМА ТУЧА НИЈЕ СТРАНА: Стругар ударао таксисту, Узуновић насрнуо на балерину

Фото РАС/Александар Димитријевић

Примера за то је, само последњих година, неколико.

Петар Стругар је 2014, после краће расправе, више пута ударио песницама таксисту.

Признао је кривицу и потписао споразум са тужилаштвом, после чега је у хуманитарне сврхе уплатио 70.000 динара у седам рата, будући да таксиста није хтео да прихвати тај износ као одштету. Глумац је у полицији тврдио да је таксиста њега први напао, јер је накратко зауставио саобраћај како би се његова жена паркирала. Таксиста је, са друге стране, тврдио да је Петар њега претукао само зато што му је свирнуо да се склони с пута.

Петар Стругар , Фото АТА Images

У позним годинама, потукли су се Танасије Узуновић и покојни Иван Бекјарев. После извођења једне представе у београдском Народном позоришту, дошло је прво до кошкања њих двојице, а затим и туче. Бекјарев је завршио са поломљеним прстом и гипсом на руци, док је Узуновић имао видне повреде по глави. Тај инцидент из 2016. последица је њихових вишедеценијских сукоба. Узуновић је, у бифеу истог театра, пре две године, наводно, ударио шамар једној балерини после бурне свађе. Ветеран српског глумишта је изјавио да ју је само одгурнуо.

Милан Васић, Фото АТА Images

Танасије Узуновић, Фото АТА Images

На претпремијери филма "Зона Замфирова 2", у Алексинцу, почетком 2017, глумац Милан Васић се потукао са продуцентом Мирославом Мишком Митићем - како се писало, због распореда градова које треба да обиђу. План наводно, није одговарао Васићу, па је насрнуо на Митића. Глумац је демантовао да је физички напао Митића.

У београдској хали "Пионир", 2019, пред меч кошаркаша Црвене звезде и Партизана, водитељ и глумац Милан Калинић се сукобио са навијачем и спонзором црвено-белих Далибором Крковићем око тога ко ће седети у фотељама уз терен. Почело је кошкањем, а затим је Крковићу повређена глава. Још жешћи инцидент спречили су редари. Калинић је санкционисан са 10 месеци условног затвора, уз новчану казну од 100.000 динара.

Младом глумцу Вуку Јовановићу, познатом по улогама у филму "Заспанка за војнике" и серији "Тајкун", десиле су се прошле године две инцидентне ситуације у Будви. Прво је, током лета, приведен у полицију и саслушан заједно са сликаром Мишком Бољевићем, који је затечен како слика мурал са ликом бившег црногорског председника Момира Булатовића.

У октобру, Јовановић је седео на тераси једног популарног локала недалеко од Старог града кад је избила свађа. Столу за којим је Вук седео с пријатељем пришао је један момак и почео је сукоб. Убрзо су дошла још двојица мушкараца и прикључила се свађи, која је прерасла у тучу. Полиција је брзо стигла и привела све њене актере.

Катарина Радивојевић, Фото Н. Скендерија

Да на физички сукоб нису имуне ни даме, показала је Катарина Радивојевић. Током снимања серије "Ургентни центар", напала је организаторку "Емоушн" продукције. Сукобиле су се због договора када ће возач да одвезе глумицу кући, након што јој је речено да мора да сачека неколико минута. Разбеснела Радивојевићева је, пред целом екипом, ошамарила организаторку, а после инцидента је одлучено да буде искључена из пројекта.

ДОБАЦИВАЊЕ "ПЛАТИО" ОКОМ

ЕКСЦЕНТРИЧНИ боем Душан Прелевић је, током бурног живота, изгубио покретљивост десне руке, ампутирана му је лева нога, а остао је и без ока. Популарни Преле, који је оставио траг и у музици и као глумац, скупо је платио добацивање једној девојци, која га је гађала чашом и - погодила. Касније је свуда навођено да је Прелевић око изгубио у кафанској тучи.

КУСТУРИЧИНО ПЕСНИЧЕЊЕ

ЕПИТЕТ неконвенцијалног бунтовника, спремног да сукобе решава песницама, прослављени редитељ Емир Кустурица стекао је још током студирања у Прагу. Године 1994, у једном београдском хотелу, изударао је професора ФДУ Небојшу Пајкића, незадовољан коментарима на рачун његових филмова. Пајкића је од разбеснелог Кустурице покушала да спасе супруга Исидора Бјелица, бранећи га - својом женском ташницом.

Фото АП

Годину дана касније, десио је Кустуричин највећи инцидент.

Учествовао је у масовној тучи на филмском фестивалу у Кану. непосредно по добијању друге Златне палме, за филм "Подземље".

Како је Емир сам говорио, морао је да стане у одбрану части једне глумице коју је настрљиви мушкарац ухватио за задњицу.

Кустурица га је ударио, узвратили су телохранитељи удареног, а редитељу су помогли присутни чланови екипе "Подземља", али и глумац Џони Деп.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)