НОВО СЛАВЉЕ У ДОМУ ГЛУМАЧКОГ ПАРА: Након Солободе - данас Војин Ћетковић слави рођендан!

Новости онлајн

22. 08. 2021. у 16:55

ВОЈИН Ћетковић слави јубиларни 50. рођендан 22. августа, само дан после своје животне сапутнице Слободе Мићаловић.

НОВО СЛАВЉЕ У ДОМУ ГЛУМАЧКОГ ПАРА: Након Солободе - данас Војин Ћетковић слави рођендан!

Фото ATA Images

Ћетковић је глумачку каријеру започео у Крушевачком позоришту, професионалну у Народном позоришту у Београду, а након уписивања Факултета драмских уметности у Београду, 1996. постао је члан Југословенског драмског позоришта, које га је стипендирало. Прву ТВ улогу остварио је у филму Рај, Петра Зеца 1993. као Томин друг, а прву главну улогу у филму Зона Замфирова 2002. године као Мане. Прославио се улогама Горана Бранда Гагића у ТВ серији Породично благо, као и по улогама Миломира Вранића у серији Мој рођак са села и по улози Михаило Андрејевић у филму и серији Монтевидео, Бог те видео! и у његова два наставка. Након тока је добио улоге у филмовима Танго је тужна мисао која се плеше, Стршљен, Пљачка Трећег рајха, Клопка, Хадерсфилд, Читуља за Ескобара.

Позоришна публика широм Србије имала је прилике да га гледа у реномираним представама Крушевачког позоршишта „Златно руно” Борислава Пекића, „Проклета Авлија” Иве Андрића и „Дервиш и смрт” Меше Селимовића, све три у режији Небојше Брадића. Поред ових, играо је у представама „Буре барута”, „Аудијенција”, „Љубавна писма”, „Сузе су О. К”, „Емигранти” и многим другим.

Вишеструко је награђиван за улоге у позоришту и на филму, а издвајају се две Годишње награде ЈДП, награда „Бранка и Млађа Веселиновић”, Награда Раша Плаовић и Награда Милош Жутић.

Живи и ради у Београду, а од 2008. године у браку је са глумицом Слободом Мићаловић са којом има ћерке близнакиње Милу и Веру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)