ШТУЛИЋ БЕСАН НА ХРВАТЕ: Заштићени су као бели медведи, то нема везе са разумом, цела музичка индустрија су рекеташи

Novosti online

04. 08. 2021. у 20:04

КРОАЦИЈА Рекордс, бивши Југотон, није правилно приватизован, а у том процесу отуђена је веома вредна дискографска имовина и снимци које је ова издавачка кућа користила и на њима зарађивла без дозволе.

ШТУЛИЋ БЕСАН НА ХРВАТЕ: Заштићени су као бели медведи, то нема везе са разумом, цела музичка индустрија су рекеташи

Фото: Џони Штулић

То је пресуда Високог управног суда, који је правоснажно утврдио да вредност првих снимака никад није процењена, нити је за њих Цроатиа Рецордс ишта платио.

Тим поводом офгласио се Џони Штулић, који годинама прозива Кроацију Рекордс због неовлаштеног коришћења његових снимака, позивајући се притом на ауторска права. Чувени музичар је рекао да није упућен у поступак и кратко се осврнуо на стање у музичкој индустрији: 

- Југотон је национализована фирма, он је већ сам по себи нелегална фирма. Све је нелегално. Ја мислим да је најбоље вратити сваком своје. Цела та индустрија, како они то зову, музичка индустрија, то је све базирано на извлачењу капитала, то је рекет, они су ослобођени било каквих намета, могу радити шта хоће, заштићени су као бели медведи, као на примјер ЗАМП. Ако убијеш човека, имаш права, али ово ако не платиш, готов си одмах. То је све преки суд. То нема везе с разумом, али има кад се ради о извлачењу капитала. Шибицарење, само умотано у целофан - рекао је Штулић.

Музичар каже да се то “не може размрсити никако јер од почетка је била пљачка.”

- Некад давно су се спорили што је револуција, а што контрареволуција. И онда, после ужарених расправа, дошли су до закључка да је то само питање датума. Све је то исто, само питање датума. Стално се понавља, као лишће, сваке године падне, дође и падне. Принцип је исти - закључује Штулић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)