ЈАК ПРОГРАМ УПРКОС МАЊКУ НОВЦА: Иван Благојевић, директор "Нишвила", пред ново издање џез фестивала

М. Ћунковић

31. 07. 2021. у 11:00

БЛИЖИ се почетак једног од најзначајнијих српских фестивала, традиционалног "Нишвила", који стартује 6. августа, са главним програмом од 12. до 15. августа.

ЈАК ПРОГРАМ УПРКОС МАЊКУ НОВЦА: Иван Благојевић, директор Нишвила, пред ново издање џез фестивала

Фото В. Данилов

Тим поводом, у Дворани културног центра Београда јуче је организована конференција за новинаре на којој је требало да се појави и легендарни Јова Радовановић, поводом награде за животно дело коју ће добити на реномираном џез фестивалу. Јова је, међутим, због проблема са стопалом морао да се запути ка болници, али га то неће спречити да 11. августа прими награду у Градској кући у Нишу, а сутрадан наступи са "Београдским диксиленд оркестром".

- Овогодишњи слоган фестивала је "Степ бек" - наводи директор "Нишвила" Иван Благојевић.

- Кошаркашки израз - ако хоћете да избегнете блокаду ривала, морате да скочите корак уназад. Ми смо ове године добрано скочили уназад.

Благојевић је навео да је фестивал добио значајно мања финансијска средства од града Ниша него до сада, од министарстава, истичући да се новац већински усмерава ка догађајима у Београду. Додао је, међутим, да програм није претрпео на квалитету због тога. Благојевић је најавио да ће "Нишвил" следеће године бити последњи покушај да се уради озбиљна прича у Србији, и да је извесно да ће од 2023, уз фестивал мањег обима у нашој земљи, главна манифестација бити измештена у иностранство.

Нишлија Милан Станковић, познат као Севдахбејби, изразио је велико задовољство што ће наступити у родном граду.

- Прилагодићемо програм фестивалу, базирајући се на музици која има утицаја фанка, џеза - каже Станковић.

- Потрудићемо се да се што боље уклопимо у екипу. У следећем животу ћу се бавити астрофизиком и џезом, јер у овом то не могу да постигнем.

Звезде овогодишњег фестивала су Горан Бреговић, дугогодишњи басиста "Ролинг стонса" Дерил Џонс, Стенли Џордан...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)