У ГУЧУ УЗ ТЕСТ ИЛИ ПОТВРДЕ: Дефинитивно донета одлука о сабору Трубача

В. И.

30. 07. 2021. у 06:30

САБОР трубача у Гучи и званично је у четвртак добио зелено светло да може бити одржан, али уз посебне мере безбедности које се тичу вируса корона.

У ГУЧУ УЗ ТЕСТ ИЛИ ПОТВРДЕ: Дефинитивно донета одлука о сабору Трубача

Фото Д. Карадаревић

Ово је саопштио председник Општине Лучани и Саборског одбора Миливоје Доловић, напомињући да ће драгачевска престоница угостити сабораше на 60. јубиларној трубачкој фешти од 13. до 15. августа.

За улазак у Гучу биће потребна потврда о вакцинацији или потврда о прележаном ковиду.

За оне госте који немају наведене потврде, вршиће се тестирање антигенским тестом на лицу места. Организатор Сабора у сарадњи са ДЗ Лучани и Министарством здравља РС обезбедиће довољне количине брзих антигенских тесотва, а тестирање ће спроводити радници ДЗ Лучани, уз помоћ колега из Чачка.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, након ванредне седнице Савета Моравичког округа одржане у Чачку, казала је да "људи треба да схвате да ће Сабор трубача у Гучи ове године бити другачије организован у односу на претходне године". Она је додала да је договорено да Сабор треба да буде тако организован да постане пример и за друге манифестације, односно, да се уведе "брањена зона" у дужини од седам километара, у којој ће бити строго контролисан приступ:

- У ту зону ће бити омогућен улаз вакцинисаним грађанима и онима са негативним PCR тестом, а биће постављени пунктови за тестирање невакцинисаних брзим тестовима, уз могућност вакцинације на самом пункту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВО УОПШТЕ НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Никола Јокић шокирао саиграче усред НБА финала