БРИТАНСКИ МЕДИЈИ НЕМИЛОСРДНИ: "Принц Хари је простак, једва чека да му баба умре" - ево шта наводе као разлог

Новости онлајн

24. 07. 2021. у 16:50

ПРИНЦ Хари склопио је уносан уговор за четири књиге - уз услов да ће друга изаћи тек након што краљица Елизабета Друга (95) умре, пишу британски медији.

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ НЕМИЛОСРДНИ: Принц Хари је простак, једва чека да му баба умре - ево шта наводе као разлог

Фото: ЕПА

У вестима које ће сигурно узнемирити Бакингемску палату, инсајдери из индустрије рекли су да је "исповест о свему", коју је Хари представио раније ове недеље, само "врх леденог брега".

Извори су рекли да је војвода од Сасекса надгледао аукцију путем интернета и поручио издавачким кућама да почну са 18 милиона фунти, с коначном цифром која ће можда достићи и вртоглавих 29 милиона фунти, што је близу 34 милиона евра.

Уговор прецизира да ће Хари објавити мемоаре следеће године - када краљица слави платинасти јубилеј - док ће друга књига бити "на чекању" до после њене смрти.

Харијева супруга Меган саставиће водич за "велнес" у склопу уговора са издавачком кућом "Пенгуин Рандом Хоусе". Тема и аутор четвртог наслова нису познати.

Медијима је речено да је принц (36) водио преговоре из Монтесита у Калифорнији, где су он и Меган купили вилу од 11 милиона фунти аконто уносних послова, укључујући и стриминг услуге Нетфликса и Спотифаја.

Двоје издавача долетело је из Лондона да га виде, а други су учествовали у аукцији видео позивом, кажу извори.

- Водио је преговоре - имао је став "узми или остави - рекао је извор у издавачкој индустрији.

- Његова почетна цена била је 25 милиона долара (18 милиона фунти), а коначна сума била је виша од тога, можда чак 35-40 милиона долара (25-29 милиона фунти). Учесници аукције су заправо били веома шокирани његовим приступом. Људи ће почети да се питају, шта он зна, на кога ће циљати? Сама идеја ове темпиране бомбе, која зависи од смрти краљице, невероватна је и многима може изгледати као је замишљена уз велику дозу лошег укуса. У Британији је издаваштво још увек прилично "џентлменска" индустрија. Висок је улог, али се и даље води врло отмено - навео је извор.

Принц се увек трудио да истакне огромно поштовање које има према краљици и њеном раду, а раније је изјавио да су он и Меган желели да наставе њено изванредно наслеђе.

Међутим, многи у краљевској породици верују да су његови поступци били све само не поштовање и вршили су неподношљив притисак на Елизабету Другу, која и даље марљиво ради у својим 90-им, у жалости за преминулим супругом, принцом Филипом.

Договор ће, неизбежно, Сасексови сматрати даљим искоришћавањем њихових бивших краљевских улога и статуса - нечега што су лично обец́али краљици да никада неће учинити.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)