АЛБУМ ПОСЛЕ 42 ГОДИНЕ: Бода Нинковић поново окупио групу из младости "Опс"

М. Ћ.

17. 07. 2021. у 14:55

ГЛУМАЦ Слободан Бода Нинковић најавио је да његов поново окупљени бенд из младости "Опс" планира да на јесен коначно објави албум "Мала продавница деликатеса" за ПГП РТС.

АЛБУМ ПОСЛЕ 42 ГОДИНЕ: Бода Нинковић поново окупио групу из младости Опс

Фото АТА Images

- Пре 42 године смо победили на зајечарској "Гитаријади", али се, годину дана касније, бенд растурио - памти Нинковић.

- Требало је да снимимо плочу као победници, то је била награда. Пола бенда је, међутим, отишло у војску, ја сам отишао после шест месеци. То се растегло. Док смо се сви вратили, ствар је замрла.

Музичко-сценски бенд који, поред позоришних елемената, карактеришу провокативни и духовити текстови, поново се окупио пре 11 година, када су у матичном Смедереву направили концерт у част преминулог гитаристе Драгољуба Тасића. Нинковић се присећа да су "напунили салу и били изненађени реакцијом чак млађих људи" на песме попут "Давно беше то", "Такси рокенрол" и "Папига". Промоције глумчеве биографске књиге "Бода - слушај сине ове велике речи", аутора Јовице Тишме, биле су 2019. године прилика да бенд засвира уживо, а Нинковић и стихописац и певач Тишма су, напослетку, одвели "Опс" у студио.

- Постоји урбана легенда да смо ми од рокенрол група са екс-ју простора "најбољи бенд за који нико није чуо" - прича Нинковић.

- Тако ћемо ићи у кампању рекламирања албума "Мала продавница деликатеса".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РЕТКО ГА ВИЂАМО: Ана Ивановић објавила слику са оцем - уз емотивну поруку за рођендан (ФОТО)