И ПОЗНАТИ БИ У СВЕМИР: Леонардо ди Каприо, Џастин Бибер, Ријана... погледајте ко још иде у космос

Novosti online

15. 07. 2021. у 17:01

ВИШЕ од 600 особа већ је купило карту за лет који траје 90 минута, а цена му је 250.000 долара, међу њима су и многе познате личности.

И ПОЗНАТИ БИ У СВЕМИР: Леонардо ди Каприо, Џастин Бибер, Ријана... погледајте ко још иде у космос

Фото АП

Може се расправљати о томе је ли Ричард Бренсон заиста одлетио у свемир или само до ивице свемира, да ли је то историјски дан или је у суштини сјајан маркетиншки трик за промоцију туристичких путовања ван Земље, ипак ред путника жељних, астронаутског искуства, већ је веома дуг. Више од 600 људи тренутно је на листи заинтересованих да што пре, по цени од 250.000 долара за 90 минута авантуре, од полетања до слетања, буду међу пионирима свемирског туризма, или, како кажу циници - да буду покусни кунићи.

Мотивација за пут је различита, тако је, на пример, певачица Ријана  своју карту резервисала још 2013.године. Она је опседнута свемиром и причама о ванземаљцима.

Поред познате певачице, своје место је резервисао и глумац Леонардо ди Каприо, чији мотиви нису познати.

Foto: Jutjub/Movieclips Coming Soon

Певач Џастин Бибер је пре неколико година изразио жељу да сними спот у свемиру, с тога не чуди што је певач обезбедио своје место у лету.

Том Хенкс је у филмовима спашавао НАСА-ине мисије, а још давне 2009. године је рекао да се не би двоумио ни секунде уколико би му се указала прилика да одлети у космос.

Фото: АП

Аштон Кучер је био 500.потенцијални путник, а наводно му је Бренсон захвалио на пријави. Уз Аштона ће путовати и његова супруга, глумица Мила Кунис.

На списку су и певачица Кејти Пери и њен бивши супруг, који јој је карту купио као поклон за 35.рођенадан. Још један бивши љубавни пар је резервисао карте - Бред Пит и Анђелина Џоли.

Фото: Танјуг/АП

Глумица Кејт Винслет је осигура путовање за целу породицу захваљујући супругу који је нећак Ричарда Бренсона.

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)