ЦЕЦА ТУЖИ АУТОРЕ? Јавност подељена након емисије "Српска мајка" на Н1, о Светлани Ражнатовић

Е. Р.

15. 07. 2021. у 09:10

ДАН после емитовања емисије "Српска мајка" о Светлани Цеци Ражнатовић, из документарног серијала "Јунаци доба злог", рађеног по истоименој књизи Славише Лекића, усијале су се само друштвене мреже.

ЦЕЦА ТУЖИ АУТОРЕ? Јавност подељена након емисије Српска мајка на Н1, о Светлани Ражнатовић

Фото Архива Новости

Иако је ова емисија изазвала буру у јавности пре него што је прексиноћ емитована на Н1, због захтева адвоката фолк певачице Радомира Мунижабе да се "Српска мајка" не емитује, јер су "досадашњи јунаци серијала приказани у негативном контексту", те да се ништа у вези са њом не може објављивати без њене изричите сагласности, будући да је "заштитила жиг, лик и дело", Цецин правни тим јуче није тужио ауторе серијала "Јунаци доба злог", ни телевизију на којој је приказана спорна епизода.

ЋУТИ Светлана Ражнатовић, Фото: Ata images

Када смо се СМС поруком обратили јуче адвокату Радомиру Мунижаби, с питањем да ли планира, као што је и најављивао, да у име Ражнатовићеве тужи ауторе и Н1, узвратио нам је поруком: "Поштовани, јавићу вам одлуку ускоро. За данас вам ништа не могу рећи". Ипак, како ствари стоје, Ражнатовићева ће највероватније тужити ауторски тим серијала, због, наводно, низа лажи изречених о њој.

Корисници друштвених мрежа, пак, коментаришу после емитовања емисије, да се тресла гора, а родио миш. Поједини сматрају да је епизода могла да буде још оштрија, будући да су саговорници у њој говорили како 19. фебруара 1995. на свадби века Цеце и Жељка Ражнатовића Аркана, командант Српске добровољачке гарде није из прве успео да погоди хицем јабуку изнад куће његове невесте у Житорађи, већ је то учинио из шестог покушаја.

Директна Јелена Карлеуша, Фото: Ata images

Такође, изражавали су чуђење како је Цеца, жена од гламура и стила, могла да обуче онакву венчаницу. Много је оних који мисле да је Цеци Н1 само направила рекламу, као и да емисија неће утицати на њену популарност.

Очекивано, Светланина највећа ривалка Јелена Карлеуша се огласила на инста-сторију, поводом емисија која се бавила ликом и делом њене колегинице, са којом води неколико судских спорова.

- Звали су ме да учествујем у документарцу о Светлани Ражнатовић и сведочим о злу које сам од ње и њене екипе доживела - навела је, на почетку, ЈК.

- Одбила сам, не зато што немам шта да кажем, већ зато што ја о томе говорим већ 20 година јавно. То што је народ тек сада "отворио очи" и схватио ко је ова жена, то је већ друга тема. Она је највећа срамота српског народа јер ју је народ назвао "српском мајком", а она је била све, само не мајка.

Карлеуша је, у свом стилу, набројала да је Цеца, како је навела, "близак сарадник убица, отмичара, ратних злочинаца, убица премијера":

- Списак је стравичан. Имала сам му*а да 20 година јавно говорим о томе, док су ме плаћени медији сатанизовали и забрањивали. Забрањују ме и даље, али сада могу само да га ду*ају. Сада, када је њено прошло и када је небитна, не желим да учествујем у болном паду те жене, али га је, свакако, заслужила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)