КУЗМИЋ НАГРАЂЕН, СЛЕДЕ ДОКУМЕНТАРЦИ: Загревање пред крагујевачки "Арсенал фест"

В. Н.

21. 06. 2021. у 22:55

КРАГУЈЕВАЧКИ "Арсенал фест" доделио је у понедељак у клубу "Триптих", на Светски дан музике, плакету "Микица Здравковић" Ненаду Кузмићу, музичком уреднику Радио Београда 202.

КУЗМИЋ НАГРАЂЕН, СЛЕДЕ ДОКУМЕНТАРЦИ: Загревање пред  крагујевачки Арсенал фест

Ненад Кузмић / Фото промо

Новоустановљено признање намењено је личностима из Србије и региона, за њихов рад на музичкој сцени. Награда носи име по једном од оснивача фестивала, запосленику Дома омладине Крагујевац и басисти бендова ЧБС и "Веселе осамдесете".

Једногласну одлуку о избору добитника донео је Арсеналов жири кога чине басиста "Смака" Зоран Милановић, фронтмен ЧБС Мики Радојевић и Иван Петровић, менаџер фестивалске Експлозив ди-џеј бине.

Документарац "Небеска тема" о музичару Влади Дивљану биће приказан у уторак, а "Нови вал - 40 година после" у среду, оба бесплатно од 21.00 на Ђачком тргу у Крагујевцу, у склопу првог Фестивала музичког филма, који је део пратећег програма "Арсенал феста" (24-26. јун).

Редитељ Младен Матичевић и Дивљанов дугогодишњи сарадник, пијаниста Александар Шандоров биће гости пројекције "Небеске теме", док у среду долазе рок публициста Петар Јањатовић, басиста "Идола", Дивљанових пратећих бендова и "Зоне Б", Зденко Колар, као и Олга Кепчија, која је коауторка филма "Нови вал - 40 година после" са Николом Кнежевићем.

На крају обе вечери, "Веселе осамдесете" изводиће песме Дивљана, "Идола", "Електричног оргазма", "Хаустора", "Шарла Акробате", "Азре", "Екатарине Велике" и "Филма".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)