"ЕГЗИТ" ДОБАЦИО ЧАК ДО МАЈАМИЈА: Ди-џеј Сатори сутра на Флориди репрезентује наш чувени фестивал

С. Бајић

19. 06. 2021. у 10:28

ФЕСТИВАЛ "Егзит" ће, први пут за две деценије свог трајања, гостовати преко Баре и то сутра, када ће у Мајамију, у једном од водећих светских клубова и епицентру електронске музике у САД, "Спејс Мајами", наступити сјајни Сатори, цењени уметник холандско-српског порекла.

ЕГЗИТ ДОБАЦИО ЧАК ДО МАЈАМИЈА: Ди-џеј Сатори сутра на Флориди репрезентује наш чувени фестивал

Ди-џеј Сатори / Фото ЕПА

На великом догађају у самом центру флоридске метрополе, како потврђују организатори двоструког европског фестивалског шампиона на Петроварадинској тврђави, званично ће почети сарадња "Егзита" са тим чувеним клубом.

Догађај је омогућила чињеница да су, захваљујући успешној масовној вакцинацији, чак 48 од 50 америчких савезних држава значајно ублажиле, а многе и укинуле све рестрикције. Концерти и спортски догађаји се одржавају и пред 70.000 људи, а недељама после тога број случајева заражених ковидом 19 не само да се не повећава, већ се убрзано смањује.

- САД су тренутно светски лидер када је у питању нормализација живота и враћање музичких и спортских манифестација у пуним капацитетима - каже Душан Ковачевић, директор "Егзита". - Чињеница да се захваљујући масовној вакцинацији они несметано одржавају, без икаквих последица по јавно здравље, даје велико охрабрење за поновно покретање светске музичке индустрије овог лета у земљама које такође имају велики проценат вакцинисаних.

"Спејс Мајами" је, како истичу у "Егзит" тиму, вишеструки освајач титуле најбољег америчког клуба, а ове године улази у своју 18. сезону рада. Наступ Саторија је тек почетак сарадње "Егзита" и тог популарног клуба.

- Поносни смо на почетак сарадње с једним од најцењенијих музичких фестивала на свету - истакао је Давид Синополи, челни човек "Спејс Мајамија". - Сјајно је што је Србија постигла велики успех у масовној вакцинацији, и сви смо узбуђени што се "Егзит" догађа овог лета. "Спејс Мајами" ће такође бити на Петроварадинској тврђави, направићемо фантастичан афтерпарти. Такође, наставићемо да размењујемо таленте на нашем трећем "Поинтс фестивалу", који ће бити одржан у Мајамију, у октобру.

ИЗМЕЂУ ГОЛУПЦА И ПЕТРОВАРАДИНА

НА премијерно појављивање "Егзита" на америчком тлу, Сатори стиже после фантастичног наступа на тврђави Голубац, у склопу пројекта Инфинитикс, а непосредно пре гостовања на прослави 20. годишњице "Егзита", који ће бити одржан од 8. до 11. јула.

СПЕКТАКЛ У БУГАРСКОЈ, КЛУБ У КИНИ

ОВОГ лета, "Егзит" се шири и до Бугарске и Кине. У милионском кинеском граду Чангша остварена је сарадња са клубом који ће се звати "Егзит ефинити", где ће, у наредних годину дана, бити реализовани бројни програми. "Егзитов" фестивал "Санленд" биће одржан у Бугарској, на обали Црног мора, на плажи "Перла", од 29. до 31. јула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)