МЕСЕЦ ДАНА НИЈЕ МОГАО ДА УМРЕ, САВЕСТ ГА ЈЕ УБИЈАЛА: Ово је разлог свађе браће Новице и Томе Здравковића, тражио је адвоката

Novosti online

17. 06. 2021. у 01:10

НОВИЦА Здравковић преминуо је ноћас у КБЦ Звездара, а певач је својевремено причао да је био у свађи са својим братом, легендарним Томом Здравковићем.

МЕСЕЦ ДАНА НИЈЕ МОГАО ДА УМРЕ, САВЕСТ ГА ЈЕ УБИЈАЛА: Ово је разлог свађе браће Новице и Томе Здравковића, тражио је адвоката

Фото: Принтскрини Архива "Новости"

Наиме, музичар Тома Здравковић је након смрти оставио иза себе своју жену и свог брата, Новицу, којег је Тома издигао у Београду, али његова срећа што се пробио у великом граду била је кратког даха. Новичине песме постале су неки од највећих Томиних стихова, након што је легендарни певач братове песме потписао као своје, а овако је Новица својевремено причао о томе.

- Тома је тражио од мене да зовем адвокате, стално ми је то тражио јер је направио нешто због чега је осећао себе толико грешним и због чега га је савест убијала. Он није могао да каже због чега тражи адвоката, а мени се није дало да га питам зашто, али сам знао... Требало је барем на самрти да ми каже, месец дана није могао да умре јер га је савест убијала, али ето – рекао је Новица.

- Човек је био сав поједен јер није могао да каже: "То сам урадио. Моје песме су биле 'Испод палме на обали мора' и друге", међутим, Тома је рекао овима из Југотона: "Шаљите то на мој рачун, ја ћу то брату да дам". Никад ми то није поменуо, ја сам то све знао. Ето шта је савест, да ли је то вредно свега? Мени паре никада нису биле битне, нема везе, Тома би паре свакако прокоцкао, ја бих му и дао – причао је он.

- Никада нисам сазнао зашто ми није то рекао. Мене је он створио у Београду, направио ме и сада ја после свега треба да га питам зашто си то учинио... Тома је био уметник, био је луцидан, људи који су такви праве и глупе грешке. Не знам што је Гоца узела његов грех на себе... Мој брат је био тежак човек, али за мене је био више него брат иако је био добар за све, али у кући је био деспот – објаснио је тада Новица.

Фото: Прнтисрин

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)