ЗА ТОМУ И НОВИЦУ СУ СВИ ЗНАЛИ: Здравковићи су имали још једног брата, ево ко је он (ФОТО)

Novosti online

17. 06. 2021. у 00:56

НИЈЕ довољно познато, али рођени брат Томе Здравковића, много мање познатији од Новице, естрадног вука, живи у Панчеву.

ЗА ТОМУ И НОВИЦУ СУ СВИ ЗНАЛИ: Здравковићи су имали још једног брата, ево ко је он (ФОТО)

Фото: Принтскрин

У питању је пензионер Иван Здравковић, некадашњи службеник југословенске царине.

Преносимо део разговора који је објављен на Фејсбук страни "Праштање успеха".

* Како сте ви одрастали? Познато је да је Тома рођен у Печењевцу, месту надомак Лесковца.

- Тачно је то. Породица Здравковић је из села Печењевца код Лесковца. Били смо сиромашна породица. Било нас је петоро деце. Четири брата и сестра. После Другог светског рата баш је било тешко. Он је основну школу завршио у родном селу. Потом је отишао у Лесковац, где је уписао, тада се то звала, Реална гимназија.

* А, како је све почело с музиком?

- У то време, деца, као што смо ми били, одлазили смо на Хисар, брдо изнад града. Постојала је кафана, у склопу хотела Дубочица, у којој су гостовали разни певачи. Тако је једном стигла и покојна Силвана Арменулић. Њу је пратио познати орекстар, у то време, а шеф је био чувени Шербо из Сарајева. Тамо смо висили и у тим одласцима налазили смо једину разоноду. Заправо, ми смо седели на клупама, поред те кафане. Тома је имао 15-16 година и стварно не знам одакле то њему,али, стално је нешто певушио, а песму коју чује, још ако му се допадне, без проблема је учио напамет и знао тачно да је отпева.

* Њега су тај Шербо, шеф оркестра, и Силвана чули како пева. Зар не? Да ли је тачно, да су Тому као дечака, његови другари из Печењевца и Лесковца звали Куца?

-Јесте. Тачно је то.

Посао добио захваљујући Томи Здравковићу

* Да ли је био добар брат? Конкретно, према вама?

-Ми смо једно време живели заједно у Београду. Било је то добро време, али, и тада није било лако да се човек запосли. Ја сам добио посао на железници, као цариник, само захваљујући Томи. Кад се прочуло да ми је рођени брат, све је ишло лакше.

* Рекли сте раније, има један детаљ који је посебно обележио ваш живот?

-Једном приликом, председник нашег синдиката ми каже: Иване, доведи Тому да нам пева током наше свечаности и бићеш добро награђен. Кажем то Томи и наравно, дође он, пева. Сутра, кажу мени у предузећу -И ване, изволи кључеве од стана. Тако је то било.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)