БИО ЈЕ ПРОШЛОСТ, САДАШЊОСТ И БУДУЋНОСТ НАШЕ МУЗИКЕ: Ево како је Новица Здравковић говорио о брату Томи

С. Добросављевић

17. 06. 2021. у 00:03

КАДА је Тома Здравковић у родном селу у Печењевцу добио спомен плочу и споменик у центру Лесковца, брат великог уметника, певач Новица Здравковић рекао је да је то прави начин да се Томи ода признање као уметнику.

БИО ЈЕ ПРОШЛОСТ, САДАШЊОСТ И БУДУЋНОСТ НАШЕ МУЗИКЕ: Ево како је Новица Здравковић говорио о брату Томи

Фото: ЈутјубПринтскрин/Dragoljub Fistik

- Тома је прошлост, садашњост и будућност наше музике и ово уједно представља признање целој нашој бранши - рекао је Новица Здравковић. - Једна је ствар бити популаран певач, а мој брат је био више од тога. Његове песме су волели чак и они који нису показивали наклоност према народној музици. Колеге су га неизмерно поштовале. Сећам се, био сам једном приликом са њим на сарајевској телевизији. После емисије, у фоајеу су га сачекали Дино Мерлин, Халид Муслимовић и Душко Кулиш, који су дошли само да га поздраве.

Томине незаборавне хитове радо су слушале и његове колеге, а он је посебно волео песме Хариса Џиновића. Тома Здравковић је био аутентична личност једног времена. Није придавао велики значај материјалним стварима, живео је за песму, друштво и кафану, а омиљена му је била „Мажестик“, где је имао апартман, па се дешавало да по недељу дана не оде кући. Ипак, вечита инспирација биле су му жене.

- Тома је био заљубљиве природе, али је то, једноставно, ишло уз његов стил живота - каже Новица. - Сигурно не би био толико креативан да се није лако заљубљивао. Толико је волео жене, да сам имао утисак да је желео да све буду његове. Био је упоран и никада није одустајао. Имао је стила. Живео је 500 на сат. Сваки дан свог живота проживео је пуним плућима. Био је свестан своје певачке величине и да ће га његове песме наџивети. Прави Тома Здравковић био је Тома као кафански певач. Ко га је познавао таквог, може да каже да је знао правог Тому.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)