АЦА ЛУКАС О АУТОБИОГРАФСКОЈ КЊИЗИ : Нисам ништа скривао, јер се ничега не стидим

М. Ћунковић

16. 06. 2021. у 11:00

ОБОЖАВАОЦИ Аце Лукаса нестрпљиво чекају понедељак 21. јун, али не због новог концерта или албума. Разлог је, овога пута, аутобиографска књига "Ово сам ја", коју је написао заједно са новинаром и књижевником Вањом Булићем, а објављује је издавачка кућа "Лагуна".

АЦА ЛУКАС О АУТОБИОГРАФСКОЈ КЊИЗИ : Нисам ништа скривао, јер се ничега не стидим

Фото АТА Images / Лагуна

Најављује се да је књига "искрена од бола", отворена као лична карта, исповест без длаке на језику "вечито лошег момка наше естраде", и показује "шта значи живети живот који је увек на црти".

- Дошло је време да се нешто стави на папир - констатује за "Новости" Лукас. - Има толико лепих ствари, анегдота... Радимо и серију која ће се звати "Кафана на Балкану", па смо хтели да направимо то све заједно, да има неког смисла. Имам толико исечака које сам бележио целог живота, па сам само срочио све то.

* Свој буран живот никад нисте крили. Сазнаје ли, публика, ипак, нешто ново у књизи?

- Нема ту неких експлицитних ствари. Има оних које су интересантне. Ситне, а смешне и лепе. Много је анегдота. Нисам ја имао живот прожет неким спектакуларним лудоријама и турбуленцијама. Било је затвора, свега, али не нешто бог зна шта.

* Књигу сте написали у сарадњи са Вањом Булићем?

- Једини човек који је могао све то да уобличи, који размишља као ја и који је Београђанин, јесте он. Дуго година причамо о томе да направимо књигу. Једино Вања може да разуме оно што ја кажем, и на начин на који кажем. Његово је било да догађаје лепо поређа, да све то добије смисао.

* Читаоци очекују много тога експлицитног - наркотици, коцка, "Сабља"...?

- Мислим да је то око хапшења и "Сабље" најпикантније. Требало би да људи то добро прочитају. Навео сам нешто што се може видети између редова, озбиљну намештаљку која ми је била спремана, и која је, можда, могла и да ме кошта живота. Што се тиче проблема са дрогом, ишао сам у књизи доста далеко. Не бих ништа да откривам.

* Многим медијима је било интересантно да из књиге издвоје део о вези са покојном Ксенијом Пајчин?

- Неки су пренели да сам варао жену са њом, то нигде није написано. Ја сам са Ксенијом био између два брака, и о њој нисам писао толико као о љубави, већ више о њој као сјајној особи.

* Да ли вам се осладило писање, па можда уследи и неки роман?

- Не. Ја сам музичар и певач, и то ми је превасходно у глави. Важно је да оно што радиш има неко оправдање, а мислим да књига о Аци Лукасу, у односу на многе које су изашле, то има.

* Како реагујете на бројне интернет шале са вама, пре свега везане за дрогу?

- Има духовитих ствари, али и дегутантних. Смејем се, али је у нашем народу присутна и једна контрапродуктивна ствар. Ја сам човек који има друштвену одговорност, па сам све то и рекао. Испадох ја најгори. Колико још људи то ради, а крије? Нимало нису друштвено одговорни. Поједини су јако популарни, деца их копирају. Ја сам то јавно изјавио, и одмах разлучио шта је добро, а шта није. Клинцу који држи мој постер на зиду, и ком сам идол, морам да кажем шта у мом животу ваља, а шта не.

* Постоји ли нешто што, ипак, нисте смели да напишете?

- Не. Све могу да напишем. Понешто нисам, јер није било простора. Има неких ствари које нису коректне да се напишу, јер је још неко учествовао са мном, почев од мушко-женских односа, па до свега другог. Оно "то не смем да напишем", значи да се тога стидим, а ја се не стидим ничега. Постоји само обзир, страха нема.

* Актуелан је у марту објављени албум "Успаванка за озбиљне бебе"?

- Песме се слушају. Тај диск сам радио за своју душу, имам право на то после толико година. Ту има нумера које су старе и по 30 година, а сад су први пут снимљене.

* Серија "Кафана на Балкану", коју раде продукција "Хајп" и "Телеком", сигурно ће, као и књига, привући велику пажњу?

- Ретко се ради серија о неком ко је жив. Лепо је да имаш шта да пушташ унуцима, али ја сам више за другу варијанту, да направимо питко и добро телевизијско зезање, да људима буде интересантно. Написане су прве епизоде, уводна ће цела бити на Карабурми, радио ју је син Вање Булића. Неки клинац ће да игра мене, још нисмо одлучили ко ће ме глумити у зрелом периоду. Много сам се смејао гледајући прву епизоду. Серија неће хронолошки пратити књигу. Покушавамо да направимо филм, који ће да буде састављен од прве две епизоде, а да онда даље серија буде наставак филма. Гледао сам сад ове серије, и свуда видим исту грешку. Пусте филм који је сјајан, и онда се серија, да би имала 10 или 12 епизода, отегне.

* Појавићете се и као гост у ситкому "Авионџије"?

- Интересантан је сценарио, серија је феноменална. У петак 18. јуна је снимајући дан за ту епизоду у којој играм.

ПРИБОЈ, НОВИ ПАЗАР, ВРАЊЕ, УБ...

ВРАТИЛИ су се живи наступи, па и Лукас има шта да најави. Конкретно, Прибој 2. јула, сутрадан Нови Пазар, па Врање (6. јул), Крагујевац (9. јул) и Уб (10. јул). По речима менаџера Саше Мирковића, до 1. септембра планирана су чак 42 наступа.

- На јесен ћемо и да радимо нове песме - додаје Лукас, не желећи, засада, да се изјашњава о плановима везаним за Београд.

НЕ ЗНАМ КО ЈЕ ТИАГО-СТАНКОВИЋ

* НА "Твитеру" круже спекулације да је књигу о вама, заправо, написао још један "Лагунин" аутор, Дејан Тиаго-Станковић?

- Да ли мислиш да ћу дозволити себи да коментаришем друштвену мрежу која је 90 одсто за малоумне, и 10 одсто за нормалне који и даље мисле да се малоумнима нешто може објаснити? - пита се Лукас. - Стварно имам преча посла у животу. Не знам ко је "Тиаго", и све у животу радим сам.

ЗАДОВОЉАН ЗБОГ "ФОЛК ХАУС БЕНДА"

* ОДНЕДАВНО поново сарађујете са "Фолк хаус бендом"?

- Радили смо 20 и нешто година, онда једно време не, јер је, вероватно, дошло до засићења - вели за наш лист Аца. - Била нам је потребна пауза. Мислили смо да више нећемо да радимо никада, али, десио се сусрет, и схватили смо да треба да наставимо даље, и супер је. Само смо клавијатуристу променили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)