"ЧУВАР БУВЉЕ ПИЈАЦЕ" О ЈАНИКИ, РАЈКУ И ДРУГИМА: Публициста и новинар Петар Пеца Поповић припрема нову књигу

В. Н.

12. 06. 2021. у 21:52

УТИЦАЈНИ музички публициста Петар Пеца Поповић најавио је да за следећу годину припрема нову књигу радног назива "Чувар бувље пијаце", док је недавно објављена "Трагови у бескрају" већ доживела друго издање, проширено за шест нових текстова.

ЧУВАР БУВЉЕ ПИЈАЦЕ О ЈАНИКИ, РАЈКУ И ДРУГИМА: Публициста и новинар Петар Пеца Поповић припрема нову књигу

Фото АТА Images

- Књига "Трагови у бескрају" је сећање на моје умрле пријатеље из света музике - наводи Поповић. - У новом издању имам додатак од 21 пријатеља са простора бивше Југославије, које сам изгубио за време короне. Настрадао је од короне 21 музичар поп и рок музике. Е сад, пребројите из других жанрова колико их је настрадало.

Гостујући у четвртак на једној од вечери циклуса Народне библиотеке Србије "Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу", у оквиру ког књижевници и други уметници представљају одломке својих нових, необјављених дела, Поповић је премијерно прочитао неколико прича предвиђених да се нађу у књизи "Чувар бувље пијаце". У "Писању града" говори о савременој девастацији урбаног, "Споменик пева" о чувеном тамбурашу Јаники Балажу, "Џезер и фудбалер" о сусрету клавијатуристе Џоа Завинула са легендарним фудбалером Црвене звезде Рајком Митићем, а потресни "Један петак у животу" о путу у Загреб на идентификацију посмртних остатака члана породице.

- Договорили смо се да покушам да саберем текстове из разног времена, о разним темама. Разне ствари се једино могу набавити на бувљој пијаци. Мислио сам да је наслов "Чувар бувље пијаце" згодан, а поднаслов је 'О свему и свачему'.

Поповић је својевремено, између осталог, био уредник часописа "Џубокс" и "Рок", као и музички уредник Радија 101 и у дискографској кући ПГП РТБ. Аутор је књиге "Рокописи" (2008) и "Бити рокенрол" са Михајлом Пантићем (2016).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)