ЖЕЛЕЛИ СМО СЕДНИЦУ НА КОЛАРЦУ: Из Сокоја наводе да су од Скупштине уживо 30. маја одустали после нејасних смерница

В.Н.

08. 06. 2021. у 09:50

ЧЕЛНИ људи Сокоја реаговали су на текст објављен 6. јуна, у штампаном издању "Вечерњих новости", као и на интернету, везано за електронски одржану седницу скупштину ове организације, 30. маја, која је подигла доста прашине.

ЖЕЛЕЛИ СМО СЕДНИЦУ НА КОЛАРЦУ: Из Сокоја наводе да су од Скупштине уживо 30.  маја одустали после нејасних смерница

Фото Д. Миловановић

У поменутом тексту, Дарко Главаш, члан Кризног штаба Града Београда, навео је да одржавање скупштина уживо тада није било забрањено, уз придржавање епидемиолошких мера, и у контролисаним условима. Из организације музичких аутора Србије, међутим, износе другачије аргументе.

- Како је постојала намера органа Сокоја да се одржи седница скупштине са физичким присуством чланова, а имајући у виду да је на снази Наредба о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору, према којој је забрањено окупљање више од пет лица, као и дилему у вези са применом одлуке Владе Републике Србије о одређивању посебних мера заштите становништва од ковида 19 на територији града Београда (да ли се ограничење односи на Сокој или не), ради избегавања сваке недоумице, Сокој се договорио са Задужбином Илије М. Коларца, да се прецизно обрате градском Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима, надајући се позитивном и јасном одговору - пише у саопштењу.

Како се даље наводи, задужбина се 19. маја обратила секретаријату за одржавање седнице скупштине 30. маја (13.00), са 260 учесника. У одговору, који је стигао сутрадан, наведено је да се седница може одржати, али је, поред осталог, наглашено да се све прописане мере морају поштовати, и да је број учесника ограничен.

- Да ли је заиста Сокој такав одговор могао да протумачи као дозволу за одржавање седнице Скупштине са 260 лица? - питају се у организацији музичких аутора Србије.

- После оваквог одговора, а на снази су биле мере које дозвољавају присуство знатно мањег броја лица, Сокој је одустао од организовања седнице са физичким присуством чланова.

На крају, из Сокоја стиже још једно питање.

- Ако су наши органи заиста желели да избегну седницу са физичким присуством, како се неистинито сугерише, зашто би заказивали салу у Коларцу и зашто би се обраћали Секретаријату за одобрење?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)