ЧИНИ СЕ ДА ЈЕ ДВОР ПОСЛЕДЊИ САЗНАО: Хари и Меган нису обавестили краљицу да ће ћерку назвати по њој?

Новости онлајн

07. 06. 2021. у 15:20

ИЗВЕШТАЈИ сугеришу да је принц Хари разговарао са својом баком, краљицом Елизабетом, да ће његова ћерка добити име по њој, али како се наводи, Двор је сазнао са остатком света да се Меган Маркл породила, кад је пар објавио званично саопштење.

ЧИНИ СЕ ДА ЈЕ ДВОР ПОСЛЕДЊИ САЗНАО: Хари и Меган нису обавестили краљицу да ће ћерку назвати по њој?

Фото: ЕПА

Изјава коју су војвода и војвоткиња од Сасекса објавили у недељу увече наводи да је "Лили названа по својој прабаки, Њеном Височанству Краљици, чији је надимак Лилибет".

Изгледа да је Бакингемска палата била затечена овом вести, јер је краљевски портпарол честитао пару чак 90 минута након саопштења принца Харија и Меган Маркл.

Бакингемска палата одбила је да разговара о томе када је краљица обавештена о доласку своје праунуке.

"Лилибет" је био краљичин надимак из детињства и верује се да је њен покојни супруг принц Филип био последња особа која ју је и даље тако звала.

Избор имена детета могао би бити мировна понуда након недавних породичних сукоба.

Краљевски коментатор Дики Арбитер, виши помоћник краљице од 1988. до 2000. године, рекао је да би то име могло бити "маслинова гранчица" Краљевској породици.

Бивши уредник магазина "The Sun", који је био специјализован у праћењу краљевске породице, Данкан Ларкомб, такође је сугерисао да је име ћеркице покушај изградње мостова.

- Питање је заиста да ли су мостови преостали за изградњу? Штета је нанета и на несрећу ће узети много више од Сасекса пре него што почне зарастање од заваде - наговестио је Ларкомб.

(б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)