НЕЗАДОВОЉНИ УПЛОВЉАВАЊЕМ КРУЗЕРА У ВЕНЕЦИЈУ: Мик Џегер и остали уметници послали отворено писмо градскиј управи

Novosti online

04. 06. 2021. у 16:26

ГРУПА познатих и славних светских уметника, међу којима је и фронтмен Ролинг Стоунса Мик Џегер су у отвореном писму упућеном градској управи, изразили незадовољство због пристајања крузера у центар Венеције.

НЕЗАДОВОЉНИ УПЛОВЉАВАЊЕМ КРУЗЕРА У ВЕНЕЦИЈУ: Мик Џегер и остали уметници послали отворено писмо градскиј управи

Фото ЕПА

- Обуставите пловидбу великих бродова венецијанском лагуном - стоји у документу.

Славне особе попут Џегера, немачког редитеља Вима Вендерса и шкотске глумице Тилд Свинтон упозориле су на апсолутни недостатак поштовања према једном од најважнијих места светске баштине и затражили су да се донесе закон о заштити културног идентитета Венеције.

У писму, које је покренула добротворна организација Venetian Heritage позива се и на пооштравање правила о изнајмљивању апартмана туристима. Пре почетка пандемије корона вируса Венецију су годишње посећивали милиони туриста.

У марту је влада дала зелено светло за спровођење планова о забрани упловљавања великих бродова и крузера у средиште Венеције. Сада се морају усидрити изван венецијанске лагуне.По подацима венецијанске Лучке капетаније, велики крузер у суботу би требао поновно ће да исплови из града, први пут после више од годину дана.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)