БИКОВИЋА ЈЕ ПРОСЛАВИЛА УЛОГА МАРАША: Рола је писана за другог глумца - бићете изненађени зашто је редитељ променио мишљење

Новости онлајн

31. 05. 2021. у 16:45 >> 16:49

ПУБЛИКА с нестрпљењем очекује наставак филма "Јужни ветар", у коме Петар Мараш упада у нове невоље. За ту улогу изабран је на кастингу Милош Биковић, али она није писана за њега већ за Игора Ђорђевића.

БИКОВИЋА ЈЕ ПРОСЛАВИЛА УЛОГА МАРАША: Рола је писана за другог глумца -  бићете изненађени зашто је редитељ променио мишљење

Фото: Принтскрин

- Док смо тражили паре за филм, мењали смо много глумаца. На самом почетку је требало да игра Игор Ђорђевић главну улогу. Међутим, до тренутка кад смо почели да снимамо, био је престар, имао је већ 40 година, као и ја - јер се толико дуго све спремало. Једноставно, више није имало смисла, ту улогу је морао да игра млад човек. Игор је сјајан глумац и заслужује место код нас на филму и телевизији. Било је још глумаца који је ту требало да учествују - Лане Гутовић је требало да игра, Лазар Ристовски... Осим са Игором, никакав то није био договор конкретан. Ђорђевић је био неко са ким сам заиста причао да треба да игра ту улогу, онда смо у једном моменту изгубили наду - мислили смо да ништа неће бити од филма, нити сам се ја тиме толико бавио. По дифолту сам слао сценарио на конкурсе у нади да ће се нешто десити, али, наравно, ништа се није дешавало - открио је редитељ овог филма Милош Аврамовић.  

Игор Ђорђевић / Фото В. Данилов

Филм "Јужни ветар" није проша на више од 15 конкурс, а касније Биковићу за Мараша конкуренција били Петар Бенчина, Петар Стругар, Александар Радојичић и још неколико његових колега из филма "Монтевидео, бог те видео".

- У једном тренутку сам разговарао са Петром Бенчином, па са Стругаром и онда сам одлучио да је најбоље да направим кастинг. Да се не бих ја превише зезао са тим, хтео сам да урадимо то озбиљно и да стварно позовемо све могуће глумце који долазе у обзир. За Мараша су били у оптицају Вук Костић, Марко Јанкетић, Андрија Кузмановић, Петар Стругар... Много њих је било на том кастингу за Мараша. Неко из екипе је звао Биковића, предложио му је да проба. У почетку га нисам видео у тој улози. Онда је пробао и на кастингу је био убедљиво најбољи. Био је буквално све оно што смо ми тражили, стварно се спремио и потрудио - сви смо били јако задовољни и знали смо да је то то - објашава Аврамовић и додаје:

- Од тада, од кастинга, то је било 2016. или 2017. године, не могу тачно да се сетим, наш однос се постепено развијао. Милошу се тај сценарио јако допао. Како је Биковић правио каријеру и постајао утицајнији, он је постепено све више улазио у пројекат - схватајући колико се боримо и колико нам је тешко да дођемо до новца. Он је препознао пројекат и ми смо се препознали као људи. Постепено је све више и више, како је време одмицало и како нам је постајало све теже да дођемо до финансирања, улазио у пројекат као човек, глумац и, на крају, продуцент. Он се максимално дао, играо је бесплатно, помагао нам је на разне начине, разним контактима... Филм је коштао нешто преко 300.000 евра, са тим данас не би могао да снимиш ништа. Заиста је била велика борба и, да није било глумаца који су били спремни да раде бесплатно или за симболичне хонораре, да нисмо бесплатно добијали локације, део опреме - ми не бисмо у овоме успели. Сви су били спремни да за овај филм залегну и помогну колико год могу - да раде за мање пара или чак и бесплатно. Тако је и настао тај филм.

Филм "Јужни ветар 2" публика може да очекује у биоскопима на јесен, док ће током лета кренути и снимање друге сезоне ТВ серије.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)