УЖИВО ОБРАЋАЊЕ МЕРИМЕ ИСАКОВИЋ: Нисам могла да ћутим на линч Лечића према Данијели, препознала сам бол у њеном крику

Novosti online

28. 05. 2021. у 12:32

НЕКАДАШЊА глумица Мерима Исаковић, која је недавно оптужила колегу Бранислава Лечића за покушај силовања, уживо из Аустралије говори о траумама кроз које је прошла.

УЖИВО ОБРАЋАЊЕ МЕРИМЕ ИСАКОВИЋ: Нисам могла да ћутим на линч Лечића према Данијели, препознала сам бол у њеном крику

Фото Приватна архива

- Кад сам видела бесомучни линч који је Лечић водио према Данијели (Штајнфелд) одлучила сам да јој пружим руке. Нисам до тада знала за Данијелу. Одреаговала сам према томе што сам чула на њеном снимку. Препознала сам осећај бола у њеном крику после девет година лечења и преживљавања стресова и размишљања о самоубиству - навела је Исаковић на почетку обраћања.

Мерима наводи да јој је сметало што је домаћа јавност унапред осудила Данијелу Штајнфелд и што њена борба за правду није испоштована.

- Није јој дата шанса већ је залепљена на зид и почело је пуцање на њу - рекла је глумица.

Исаковић наводи да разуме да ни тужиоцима није лако.

- Лечић је некако постао утицајан и на политичкој сцени. Није ми јасно како. Људи га се из неког разлога боје. Данијела ми је рекла да дуго није могла да нађе адвоката. Прво су је питали да ли је у питању (Драган) Бјелогрлић, а кад су чули да је Лечић одбијали су случај. Чак се ни адвокати нису држали заклетве да помогну особи која је рекла да је силована већ су проценили колики је то скандал - наводи глумица и додаја да се нада да се тужилаштво још не оглашава јер се темељно припрема за процес.  

Исаковић се осврнула на наводни ппокушај силовања од стране Лечића кад је имала 18 година.

- Никада пре нисам вероавала да мушкарац може силовати жену. Лечић је имао црни појас у каратеу, био је млад и снажан, била сам као трска коју неко преломи, једини начин је био да га надмудрим. Успела сам да га спречим у последњем тренутку 

Подсетимо, Мерима Исаковић, која сада ради као неуропсихолог, тврди да је доставила тужилаштву писмо у коме је навела да постоје сведоци који би могли да говоре о томе како их је глумац Бранислав Лечић сексуално узнемиравао.

Такође тврди да постоји још неколико Лечићевих жртава које су спремне да проговоре.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)