ДЕФИНИТИВНО ОДЛУЧЕНО: Сабор трубача у Гучи од 13. до 15. августа

В. И.

24. 05. 2021. у 15:42

ДРАГАЧЕВСКИ сабор трубача биће одржан од 13. до 15. августа.

ДЕФИНИТИВНО ОДЛУЧЕНО: Сабор трубача у Гучи од 13. до 15. августа

Фото: Новости

Ово је дефинитивно одлучено на састанку новог Програмског савета Сабора одбора, коме су присуствовали књижевник Матија Бећковић, председник Матице српске Драган Станић и председник Културне заједнице Србије Живорад Жика Алексић.


Организатори највеће трубачке феште на свету имају за циљ, како наглашавају, да Сабор врате изворним коренима. У том смислу ће, баш као некада, финално такмичење најбољих трубачких оркестара бити одржано последњег дана Сабора, у недељу у 15 часова. Тога дана ће и “Вечерње новости” уручити награду “Златну трубу” трубачу који ће најбоље свирати по оцени жирија публике.

- Фокус је стављен на изворност Сабора трубача па ћемо ове године много више пажње посветити културном садржају, изложбама, сајму књига, туристичкој понуди овог краја и наравно трубачким оркестрима који су основ читаве манифестације. Сабор ћемо отворити у петак подизањем заставе код Споменика трубачу након чега ће уследити оригинални део програма. Тренутно договарамо извођаче у забавном делу Сабора, који ће, такође бити у складу са поменутим циљевима ове традиционалне трубачке манифестације. Главни садржаји поново ће бити на централној позорници на стадиону - рекао је Јован Ковачевић, директор Центра за културу у Гучи.

Према незваничним сазнањима, на списку могућих извођача који ће наступити на главној бини је оркестар Станислава Биничког. Такође, на овогодишњем Сабору трубача требало би да наступи и Симфонијски оркестар РТС под диригентском палицом Бојана Суђића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)