МЛАДИ ВИРТУОЗ НА КОРАК ДО СТОТЕ НАГРАДЕ: Хармоникаш Ђорђе Перић освојио гран-при у Паризу, Кијеву и Букурешту

В. Митрић

23. 05. 2021. у 16:09

ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊИ виртуоз из Бијељине Ђорђе Перић, чији су корени у селу Тутњевац, подно Мајевице, наставља да побеђује широм Европе.

МЛАДИ ВИРТУОЗ НА КОРАК ДО СТОТЕ НАГРАДЕ: Хармоникаш Ђорђе Перић освојио гран-при у Паризу, Кијеву и Букурешту

Фото: В. Митрић

Овојио је гран-при награде на музичким фестивалима у Паризу, Кијеву и Букурешту који су се одржавали у онлајн формату.

Ђорђе је опет блистао и био најбољи у својој узрасној категорији на овим такмичењима на којима је учествовало више од 500 учесника из 30 земаља.

Овај виртуоз хармонике је, по ко зна који пут ,показао изузетан ниво музичке интерпретације и успео је да у јакој конкуренцији освоји најпрестижније признање на сва три такмичења а тиме је представио и своју земљу на најбољи могући начин. 

- Изузетна ми је част да сам и овај пут представио своју земљу на најбољи могући начин. Веома сам срећан што сам на овако престижним такмичењима освојио тако високе награде. Посебно ми је драго сто је награда стигла из Париза, јер је то мој омиљени град - рекао је Ђорђе Перић.

Ђорђе је изразио захвалност родитељима на подршци коју му пружају, а посебно оцу Славиши, који му, према његовим речима несебично преноси знање и који је његов највећи узор.

Ђорђе је ученик Музичке школе  "Корнелије Станковић" у класи мр Славише Перића и ово му  је 98 освојена награда из 23 земље. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)