ТА ОДЛУКА ЈЕ У СУПРОТНОСТИ СА УСТАВОМ: Елезов адвокат реаговао након одузимања држављанства

З. У.

18. 05. 2021. у 19:47

МУП Србије укинуо је држављанство Србије Дарку Елезу, који је у марту изручен Босни и Херцеговини због вођења кривичног поступка за више тешких кривичних дела.

ТА ОДЛУКА ЈЕ У СУПРОТНОСТИ СА УСТАВОМ: Елезов адвокат реаговао након одузимања држављанства

Фото: Тужилаштво БиХ

Адвокат Дарка Елеза, Горан Карадаревић огласио се после те вести, рекавши да је та одлука кршење Устава Републике Србије.

- Након данашњег разговора са својим клијентом добио сам информацију да му је решењем укинуто држављанство Републике Србије. Ово је директно кршење члана 38 Устава РС где јасно стоји да држављанин Републике Србије не може бити лишен држављанства. То је право које је резервисано искључиво за самог држављанина. Уз ово и Закон о дрзављанству не прописује могућност да се држављанин лиши држављанства - рекао је Карадаревић.

Тужилаштво БиХ, Елеза сумњичи за убиства Синише Миличевића Тигра 2018. и Милоша Остојића 2019. у Источном Сарајеву, за планирање убиства Златана Ћука и Милоша Божовића, као и три изнуде.

У оквиру те истраге, надлежни из МУП Републике Српске јуче су саслушали Недељка Лиздека и Милоша Обрадова из Источног Сарајева због сумње да се могу довести у везу са деловањем криминалне групе Дарка Елеза.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)