ЕЛЕЗУ ОДУЗЕТО СРПСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Проширена истрага против криминалне групе чили вођа је изручен БиХ

О. МАТАВУЉ

18. 05. 2021. у 18:38

МУП Србије укинуо је држављанство Србије Дарку Елезу, који је у марту изручен Босни и Херцеговини због вођења кривичног поступка за више тешких кривичних дела.

ЕЛЕЗУ ОДУЗЕТО СРПСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Проширена истрага против криминалне групе чили вођа је изручен БиХ

Фото: Принтскрин

Сенад Крехо, Елезов адвокат, каже за "Новости" да је решење о укидању држављанства његов клијент примио у притворској јединици, у којој се налази одлуком Суда БиХ. 

- Елез ми је јуче јавио да је добио решење о укидању држављанстваСрбије. То је требало да буде уручено путем међународне правне помоћи, а стигло је као да се Сарајево налази у Србији. Детаљи ми нису познати иданас ћу га посетити како би утврдио о чему је реч - рекао је Крехо. 

Он каже да решење није видео, али да му је то смешно. 

- Не знам на основу чега су то учинили. Претпостављам да је наведено даније достојан да буде држављанин Србије. По мени, то је немогуће. И раније сам говорио да је Србија, у односу на БиХ, озбиљна земља и незнам како то себи могу да дозволе. То је ван памети - каже Крехо. 

Појашњава и да је контактирао са Елезововим адвокатима у Београду какоби тужбом покренули управни спор и оспорили решење. 

УБИСТВА ПОЛИЦАЈАЦА

НЕДЕЉКО Лиздек и Милош Обрадов раније су довођени у везу са учешћем уубиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића. Вишеод пола године су провели у притвору, али су у недостатку доказа пуштенина слободу.

- Очигледно овдашње власти желе да му суде и у предмету "Лутка", што јенемогуће. Не може никакво министарство о томе одлучивати, већ Виши суд уБеограду, који је и донео решење о изручењу - истиче Крехо. 

Тужилаштво БиХ, Елеза сумњичи за убиства Синише Миличевића Тигра 2018. иМилоша Остојића 2019. у Источном Сарајеву, за планирање убиства ЗлатанаЋука и Милоша Божовића, као и три изнуде. У оквиру те истраге, надлежнииз МУП Републике Српске јуче су саслушали Недељка Лиздека и МилошаОбрадова из Источног Сарајева због сумње да се могу довести у везу саделовањем криминалне групе Дарка Елеза. 

- У току је криминалистичка обрада с циљем расветљавања више тешкихкривичних дела за које се сумња да их је починила криминална група начијем је челу био Дарко Елез - каже извор близак истрази. 

Лиздек и Обрадов имају богате досијее. Привођени су и притварани уоквиру истраге убиства Дамира Остојића званог Шијан (43) и рањавањањегове невенчане супруге Сандре Јошић, који су изрешетани 5. септембра 2018. у Бањалуци. Обојица важе за чланове ауто-мафије из ИсточногСарајева и у почетној фази истраге Шијановог убиства довођени су у везуса крађом "шкоде октавије", која је коришћена у злочину. Возило јепронађено запаљено у Пискавици код Бањалуке. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)