УХАПШЕНИ ЧЛАНОВИ ЕЛЕЗОВЕ ГРУПЕ: Умешани у више тешких кривичних дела?

О. М.

18. 05. 2021. у 14:49

МУП Републике Српске ухапсио је Недељка Лиздека и Милоша Обрадова из Источног Сарајева због сумње да се могу довести у везу са деловањем криминалне групе Дарка Елеза, сазнају "Новости".

УХАПШЕНИ ЧЛАНОВИ ЕЛЕЗОВЕ ГРУПЕ: Умешани у више тешких кривичних дела?

Фото: МУП РС

- Осумњичени су ухапшени у оквиру истраге коју МУП РС води у сарадњи са Тужилаштвом БиХ. У току је криминалистичка обрада над осумњиченима с циљем расветљавања више тешких кривичних дела за које постоје основи сумње да су почињена од стране криминалне Мугрупе на чије је челу био Дарко Елез - каже извор близак истрази.

Милош Обрадов и Недељко Лиздек раније су привођени у оквиру истраге убиства Дамира Остојића званог Шијан (43) и рањавања његове невјенчане супруге Сандре Јошић, који су изрешетани 5. септембра 2018. године у Бањалуци.
Обојица важе за чланове аутомафије из Источног Сарајева и у почетној фази истраге Шијановог убиства довођени су у везу са крађом Шкоде Оцтавие, која је кориштена у злочину. Возило је касније пронађено запаљено у Пискавици код Бањалуке.
Такође, претходно су довођени у везу са учешћем у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића. Више од пола године су провели у притвору и у недостатку доказа су пуштени на слободу.
Елез је изручен из Србије и по решењу Суда БиХ се налази у притвору. Према писању АТВ МУП Србије му је укинуо држављанство те земље, што би могло довести до тога да му се суди и по оптужници у предмету "Лутка".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)