ОД ПОЛИЦИЈЕ ДОБИО БАТИНЕ ЗБОГ ПРЕКРШАЈА? Требињац тврди да је брутално претучен на Васкрс јер се није зауставио

Д. ЦУРАЋ

18. 05. 2021. у 10:40

ТРЕБИЊАЦ Марко Дучић, спортски радник, бивши џудиста и борац прве категорије, тврди да су га брутално претукли и понижавали припадници Полицијске управе Требиње.

ОД ПОЛИЦИЈЕ ДОБИО БАТИНЕ ЗБОГ ПРЕКРШАЈА? Требињац тврди да је брутално претучен на Васкрс јер се није зауставио

Фото Архива

Према његовим речима, због саобраћајног прекршаја 2. маја, за Васкрс, доживео је највеће понижење у животу, брутално је претучен и пре него што је покушао да објасни због чега се није зауставио патроли, која је у супротној траци легитимисала возаче. Како каже, чим се зауставио, пришао му је један полицајац и ударио га тврдим предметом у главу, а потом је настављено брутално премлаћивање иако је сво време био везан.

- Када су ме убацили у аутомобил исто сам доживео. Тај полицајац је сео са моје леве стране и ударао ме до изнемоглости по десном оку, а потом и по уху. У станици сам понижаван и нељудски третиран целу ноћ. Говорили су ми - "како ти је леп рез, како си лепо нашмикан".

ПОВРЕДЕ Марко Дучић, Фото Д. Цураћ

Нису ми дали да седнем и терали су ме да стојим све време - тврди Дучић.

РЕАГОВАЊЕ ПУ ТРЕБИЊЕ

НАВОДИ које је Марко Дучић изнео биће испитани од стране Унутрашње контроле МУП-а, саопштено је из ПУ Требиње.

- Дучић се 2. маја оглушио на знак за заустављање, па је аутомобил којим је управљао сустигнут на паркингу, и том приликом, возач аутомобила је пружао активни и пасивни отпор, вербално је вређао полицијске службенике и ногом је ударио једног од њих - наводе у саопштењу ПУ Требиње и додају да су га потом лишили слободе и спровели у службене просторије.

Дучићев адвокат Зоран Игњатић каже да ово није први случај бруталног премлаћивања у Требињу од стране полиције. Игњатић истиче да се ради о веома малом броју полицајаца који руше углед МУП-а, а да у исто време Унутрашња котрола МУП-а у око 90 одсто случајева одбацује све притужбе.

- Искључиви мотив што се обраћамо јавности је да се министру унутрашњих послова, начелницима полицијских управа упути порука да обрате пажњу само на неколицину њихових припадника, који на овакав начин третирају наше грађане и који на противправан и незаконит начин примењују силу. Који је разлог да се особа лишена слободе на дивљачки и нехуман начин овако туче - истакао је Игњатић.

Дучић је поводом својих тврдњи предочио и медицинску документацију у којој је наведено да су му нанете тешке телесне повреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)