ПРЕСУДА ЗА ТРГОВИНУ ОРУЖЈЕМ: Влачићу четири године затвора

О.М.

17. 05. 2021. у 15:53

МИЛИЈА Влачић, пензионисани полицајац, осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на четири године затвора због међународне трговине оружјем.

ПРЕСУДА ЗА ТРГОВИНУ ОРУЖЈЕМ: Влачићу четири године затвора

Фото: МУП РС

Осим Влачића на условне казне осуђени су Миодраг Ђилас, његов син Небојша, те Боривоје Лакић који неће ићи у затвор ако у наредних пет година не почине ново кривично дело. У недостатку доказа Драган Влачић је ослобођен оптужбе, док је првоотпужени Слађан Лонцо недавно преминуо од последица заразе вирусом корона.

Фото: МУП РС

 

Оптужницом они су се теретили да су од 2014. до 2015. године неовлашћено набављали оружје, муницију, бомбе, таблете и лекова ради даље препродаје у Шведској. Оружје су превозили својим или унајмљеним рент-а-кар возилима. Група је откривена и ухапшена у оквиру полицијске акције "Трзај", која је рађена у сарадњи са шведском полицијом. У акцији је пронађено и заплењено око три килограма експлозива, 46 бомби, пушкомитраљези, већа количина муниције, детонаторске каписле, те више хиљада таблета и лекова.

У истом предмету раније су осуђени Зоран Јовановић на две и Александар Ћуковић на годину дана затвора. Обојица су признали учешће у међународној трговини оружјем, док је Јовановић признао и недозвољену трговину таблетама. Оптужницом је обухваћен и Миле Танић против којег је поступак раздвојен јер се, пред почетак суђења, налазио у Србији на издржавању казне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)