ПРАВДА УБИЈЕНА У ЗАСЕДИ: Обележено 29 година од страдања голобрадих војника у Тузланској колони (ФОТО)

Б.МИЛОШЕВИЋ

15. 05. 2021. у 19:19

НА градском гробљу „Пучиле“ код Бијељине, данас је испред Спомен костурнице обележено 29 година од напада муслиманских снага на колону ЈНА у Тузли, која је, по претходно постигнутом договору, требало да мирно напусти касарну.

ПРАВДА УБИЈЕНА У ЗАСЕДИ: Обележено 29 година од страдања голобрадих војника у Тузланској колони (ФОТО)

Фото: Б. Милошевић

Тада су, из заседе на Брчанској малти убијена 54, а рањена 44 војника ЈНА.

Почаст настрадалим војницима,одале су бројне делегације, удружења, преживели припадници колоне, родбина, пријатељи...

Цвеће на Спомен костурницу положили су и Миломир Савчић, председник Борачке организације РС, делегација Бијељине на челу са градоначелником Љубишом Петровићем, и Радован Вишковић, председник Владе Републике Српске.

- Злочин у Тузли се десио по истом сценарију као у Добровољачкој, када су војници убијани као глинени голубови. Убијани су голобради војници који су пошли својим кућама - не на фронту, не у нападу... И правда је страдала тога дана, у тој заседи на Брчанској малти. Срамно је да неко каже да за овај злочин нема доказа и да за убиства младих војника нико не одговара, ни починиоци, ни налогодавци. Од чега се то Тузла ослободила ,па масакр слави као дан ослобођења? Док је Републике Српске, и српског народа, ми ћемо долазити да одамо почаст невино настрадалим војницима - поручио је Радован Вишковић, председник Владе Републике Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)